Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Έλενα Παναρίτη: Αυτό και αν είναι ... "πρώτη φορά αριστερά"! "Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. (sic) (νετfm μάης 2011)

Συζήτηση για Εργασιακά: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2009.

Panaritis' reform work in Peru implemented by Alberto Fujimori regime named "Fujishock", while "improving" macroeconomic figures and keeping the global financial community satisfied, led to poverty millions of people after a 10 year governance based on authoritarianism, corruption, human rights violations, mass population sterilisations and mass executions and ended failed in the year 2000 elections 

Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος, για πάνω από μία δεκαετία, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού. (Σ. blog: Με δυο λόγια ΔΕΝ άφησε τίποτε όρθιο. Ιδιωτικοποιήσεις, τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων, αυταρχισμός - Μάλιστα πήρε και βραβείο).


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ (ενδεικτικά)

"Ο κ. Σαμαράς μου κάνει και εμένα εντύπωση, αλλά μου κάνει πολύ θετική εντύπωση", λέει (στο "Ράδιο 9") και υποστηρίζει ότι "ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στη γραφειοκρατία και την έχει ξεκάθαρα δηλώσει ως κεντρικό σημείο των αλλαγών: Μία μικρή κυβέρνηση 15 -λέει- υπουργών και μία διαχείριση χαμηλών τριβών με χαμηλή γραφειοκρατία" 

"Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. (sic) (νετfm μάης 2011).

ΕΓΡΑΨΑΝ (οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ) γι αυτήν





ΑΥΓΗ 3/5/12 (παραμονή εκλογών): «Η Έλενα Παναρίτη ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ» γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «γνωστή για τις μάλλον νεοφιλελεύθερες οικονομικές αντιλήψεις της,  άλλαξε "μέντορα" και από τον Γ. Παπανδρέου πήγε στον Αντ. Σαμαρά!».  (Σ.blog: Και από Σαμαρά σε ... Τσίπρα)

https://roides.wordpress.com/2009/09/30/30sept09b/ (κατά την προσφιλή τους συνήθεια τρέχουν να τα κατεβάσουν από τα site τους. Όσοι πιστοί του screeenshot τρέξετε)

ΑΥΓΗ: 23/9/2009: "Όταν ο κ. Παπαδήμος αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η αγορά άρχισε να ανησυχεί. Γι’ αυτό και γρήγορα κυκλοφόρησε το όνομα της Έλενας Παναρίτη, που είχε δουλέψει για τη Διεθνή Τράπεζα και κατέχει τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα είναι οι δύο θεσμοί που, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, θεωρούνται ελαφρώς πιο ευπρόσδεκτοι από το τέρας της αποκαλύψεως. Οι πολιτικές που πρότειναν και επέβαλαν οδήγησαν αποδεδειγμένα την Αργεντινή στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και τη ΝΑ Ασία στη μεγάλη κρίση του 1997.  ... Αλλά, για να μην είμαστε άδικοι με την κ. Παναρίτη, ακολουθήσαμε το σημείο εκείνο του βιογραφικού της που η ίδια δείχνει να προτιμά. Τη δημιουργία κτηματολογίου και επίσημων τίτλων ιδιοκτησίας στο Περού επί προεδρίας Φουτζιμόρι, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του 1990. ... Θα αναρωτηθήκατε τι έγινε στο Περού μετά τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες επιμελήθηκε η κ. Παναρίτη; Παρά, λοιπόν, την καλή πρόθεση του κ. Ντε Σότο, η δημιουργία τίτλων ιδιοκτησίας δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας προκειμένου οι φτωχοί να πάρουν δάνεια. Η πρόσβαση των φτωχών σε πιστώσεις αυξήθηκε μεν από το 17% το 1994 στο 37% το 1997, αλλά έπεσε ξανά στο 19% μέχρι το 2000».

ΕΠΟΧΗ:  «Παπανδρέου: Από τους Μάνο-Ανδριανόπουλο στην Έλενα Παναρίτη» Εισαγόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από Παγκόσμια Τράπεζα και Φουτζιμόρι». Εκεί αποκαλύπτεται πως η κα Παναρίτη εργάστηκε στη 10ετία του ΄80 με τα καθεστώτα Φιλιππίνων, Βραζιλίας και Βενεζουέλας. Ο παλιός συνδικαλιστής τραπεζικός αποκαλύπτει και κάποιους εύγλωττους τίτλους βιβλίων της κα Παναρίτη: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι. Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης Δημοκρατίας». «Το θαύμα του Περού» (1999), «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης», με παράδειγμα το Περού. Η ηθική αμοιβή της κας Παναρίτη υπήρξε η παρασημοφορία της από πολλούς υπουργούς του Φουτζιμόρι. Το θαύμα της κας Παναρίτη πάντως οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στο περιβόητο Fuji shock:
Peru’s Poor Feel Hardship of ‘Fuji Shock’ Austerity"

Υ.Γ (δικό μας)  Μετά από αυτά τα 7.500€ μηνιαίως που (κατά Βήμα) θα είναι ο μισθός της "αξίζουν" μέχρι σεντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.