Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Σε γενικές συνελεύσεις για αγωνιστικές αποφάσεις καλεί η ΔΑΣ - ΟΤΑ

Ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης και αιτημάτων ενάντια στα νέα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ(ΠΑΜΕ) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ που συνεδρίασε τη Δευτέρα 25 Μάη. Ωστόσο οι άλλες δυνάμεις το καταψήφισαν.
Οι δυνάμεις της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (Μπαλασόπουλος) και της ΔΑΚΕ προσπάθησαν να συντηρήσουν το «αγωνιστικό προφίλ» της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφήνοντας όμως έξω την ουσία των προβλημάτων. Από την πλευρά του το ΜΕΤΑ προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες μόνο στους δημάρχους που εφαρμόζουν τους μνημονιακούς νόμους, ξεχνώντας εντέχνως τις ευθύνες και την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ. 
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε Γενικές Συνελεύσεις, με πλαίσιο ενάντια στα νέα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αποκατάσταση των απωλειών και αποφάσεις για 24ωρη απεργία με την εξαγγελία της «συμφωνίας» και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη.
Η ΔΑΣ - ΟΤΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:
«Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ κατέβασαν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, το οποίο οι άλλες δυνάμεις "καταψήφισαν", εξηγώντας πως παρά την κυβερνητική αλλαγή παραμένει το ίδιο πλαίσιο αντιλαϊκής πολιτικής και πως από ότι φαίνεται βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα συμφωνία που όπως και αν την ονομάσουν θα πρόκειται για νέο μνημόνιο.

Έχουν δώσει σε τέσσερις μήνες 8 δισ. ευρώ στους δανειστές και καμαρώνουν γι' αυτό, σημείωσαν, τη ίδια ώρα, που δεν έχουν δώσει ούτε τα λεφτά για την επανασύσταση των θέσεων και την επιστροφή των απολυμένων και διαθέσιμων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών. Η συμφωνία που θέλουν να κλείσουν είναι για να δώσουν άλλα 17 δισ. στους δανειστές και όχι για να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες.
Παίρνοντας υπόψη αυτό το περιβάλλον, η ΔΑΣ ΟΤΑ τοποθετήθηκε και για τις εξελίξεις στον κλάδο.
Οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν στον πυρήνα και της νέας συγκυβέρνησης σαν κομμάτι και της νέας συμφωνίας με την ΕΕ. Τις βλέπουμε στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, τις βλέπουμε όμως και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, με τα ΣΔΙΤ της Δούρου, που προχωράει τα έργα στο Γραμματικό, τα ΣΔΙΤ των άλλων πέντε Περιφερειών (Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Σερρών, Ηλείας και Ηπείρου), που υλοποιούνται και από την σημερινή κυβέρνηση, με το περιβόητο άρθρο 49 στο νόμο Κατρούγκαλου, όπου μαζί με την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων δίνει την δυνατότητα παράτασης και των συμβάσεων των εργολάβων!
Η συγκυβέρνηση αφήνει πίσω το σκίσιμο των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, αφήνει άθικτο και το πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως το άρθρο 61 του 3979/2011.
Ο αγώνας για κατάργηση του πλαισίου των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να πηγαίνει μαζί με την πάλη για μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Αντί αυτού βέβαια η συγκυβέρνηση επιμένει στη διατήρηση και επέκταση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας 5μηνα, 2μηνα, αντίτιμο κλπ.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για μαζικές προσλήψεις αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής για τον κλάδο.
Υπάρχουν επίσης εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές που είναι πάνω από 4 μήνες απλήρωτοι και έχουν μπροστά την απειλή της ανεργίας και σύντομα θα υπάρξουν 32.500 εργαζόμενοι στα 5μηνα.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να σημάνει συναγερμός.
Καταρχήν ενότητα του κλάδου. Άμεσα πολιτική απόφαση για ένταξη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ.
Αγωνιστική προετοιμασία του κλάδου. Όχι κινητοποιήσεις στο πόδι.
Γενικές Συνελεύσεις παντού με πλαίσιο ενάντια στα νέα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αποκατάσταση των απωλειών και αποφάσεις για 24ωρη απεργία με την εξαγγελία της "συμφωνίας".Αποφάσεις συμμετοχής των Συλλόγων στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη που γίνονται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο αιτημάτων και απεργιακή κινητοποίηση στο 2ο δεκαήμερο του Ιούνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.