Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΚΚΕ: Eκδήλωση μνήμης και τιμής, Σάββατο 9 Μαΐου, στο Μεσόβουνο Εορδαίας

Πλήθος κόσμου και κατοίκων του ηρωικού χωριού παρακολούθησαν με συγκίνηση και ενθουσιασμό την εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στο Μεσόβουνο Εορδαίας που διοργάνωση η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της μαζικής εκτέλεσης των κατοίκων από τα στρατεύματα κατοχής.
Το συγκεντρωμένο πλήθος χαιρέτισε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσόβουνου, αναφερόμενος στην θυσία των κατοίκων του χωριού και στις ναζιστικές θηριωδίες.
* στην εκδήλωση λειτούργησε βιβλιοπωλείο, καθώς και έκθεση φωτογραφίας.



Κεντρικός ομιλητής ήταν ο σ. Γιάννης Βήτας, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας και Περιφερειακός σύμβουλος. 
μεταξύ άλλων ανέφερε: 
"Τιμούμε τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών! 70 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε! Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή και γνώση.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες. Ηταν το Κόμμα που οργάνωσε, στελέχωσε και καθοδήγησε την εθνική αντίσταση, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και στις γραμμές τους συσπειρώθηκαν εκατομμύρια λαού.
Το ΚΚΕ, με το αίμα των καλύτερων παιδιών του, έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στην εργατική τάξη, στο δίκιο του λαού, στο σοσιαλισμό, στον προλεταριακό διεθνισμό! Ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός των δυνάμεων δεν μας αποθαρρύνει, γιατί γνωρίζουμε ότι θα ανατραπεί.




Έχουμε εμπιστοσύνη στις θέσεις μας που επιβεβαιώνονται από τις εξελίξεις, έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη. Επιβάλλεται να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά.
Η πρόσφατη οικονομική κρίση οξύνει τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και στις διάφορες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, οι οποίες γίνονται διαρκώς πιο επιθετικές ενάντια στους λαούς, με στόχο τη γεωπολιτική τους ενίσχυση, το μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια κλπ δείχνουν όλο και πιο έντονα την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.
Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στις στρατιωτικές δομές της ΕΕ, η ένταση του εθνικισμού, η προθυμία της συγκυβέρνησης να δέσει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αυξάνουν τους κινδύνους εμπλοκής της Ελλάδας. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να παγιδεύεται στις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης και να μπαίνει κάτω από ξένες σημαίες. Η αστική τάξη πάντοτε χρησιμοποιούσε τα παιδιά των εργατών ως κρέας για τα κανόνια. Το ίδιο έκανε και στην κατοχή η ελληνική αστική τάξη και ο βασιλιάς που εγκατέλειψαν το λαό στην τύχη του.
Όσο κι αν σήμερα προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, με τίποτα δεν μπορούν να αποκρύψουν τον καταλυτικό ρόλο της ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη, ότι ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός που τσάκισε το ναζισμό μέσα στη φωλιά του, το Βερολίνο, και ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.


Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη μεγάλη λαϊκή αντικαπιταλιστική συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, στους πολέμους, στις κρίσεις, στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια, στην ανεργία, στην καταπίεση.
Για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες των παλιότερων γενιών, για να ανοίξει ο δρόμος και να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και των νέων με την εργατική – λαϊκή νίκη, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν προς τιμή των αγώνων του Κ.Κ.Ε. " Ένας αιώνας, αγώνες και θυσία, το Κ.Κ.Ε. στην πρωτοπορία !" , "Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι Κομμουνιστές" , "ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, Δόξα και Τιμή στο Κ.Κ.Ε." και πολλά άλλα που με ενθουσιασμό φώναζαν οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι, οι νεολαίοι της ΚΝΕ και τα μέλη του ΚΚΕ από τις γύρω περιοχές.


Την εκδήλωση τίμησε με την συμμετοχή και την παρουσία του ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων, του οποίου το χορευτικό και μουσικό συγκρότημα ξεσήκωσαν τους συγκεντρωμένους !



Κανείς δεν θα ξεχαστεί και τίποτα δεν ξεχνιέται !!! 
Τιμάμε τα 70 χρόνια της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών !!! 
- Λέμε όχι στον φασισμό - ναζισμό, λέμε όχι στην ναζιστική χρυσή αυγή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.