Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

10 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη * 22.05.2005 - 22.05.2015 *

Σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής αποφασιστικότητας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρη Κουτσούμπα.

Από νωρίς πλήθος κόσμου συνέρρεε στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χ. Φλωράκης» στο Χαλάνδρι για να επισκεφθεί και να δει από κοντά την έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού γύρω από τη ζωή και τη δράση του Χαρίλαου Φλωράκη στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες στην κατεχόμενη Αθήνα, στην Εθνική Αντίσταση ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στις φυλακές και εξορίες.
Νέοι και νέες έδωσαν το παρών όπως επίσης και πώλου άνθρωποι που είχαν ζήσει τον Χαρίλαο Φλωράκη. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν η ανάγνωση του γράμματος του Χαρίλαου Φλωράκη από την ηθοποιό Μπέτυ Βαλάση, φόρτισαν συναισθηματικά τους παριστάμενους τα λόγια του Καπετάν Γιώτη:
«Δεν το ονοματίζω τούτο το χαρτί διαθήκη για το λόγο ότι δεν έχω τίποτα να διαθέσω.
O,τι βιος είχα το έχω δώσει στο Κόμμα, στο Κόμμα στο ΚΚΕ με τα γνωστά σύμβολά του, τη Μαρξιστική - Λενινιστική ιδεολογία του, το πρόγραμμά του και τις αρχές του.
Πολιτικά δεν έχω επίσης τίποτα να αφήσω. O,τι είχα το έδωσα με τη συγκεκριμένη δράση μου. Να αφήσω πολιτικές ορμήνιες δεν το θεωρώ σοβαρό.
Θέλω να επιστρέψω, και να ταφώ στον τόπο που γεννήθηκα στο Παλιοζογλώπι και συγκεκριμένα στον Αηλιά για νάχω αγνάντιο. Ο τάφος να είναι απλός, μόνο να φραχτεί για να μην με ξεχώσουν τα αγρίμια.
Δε θέλω λόγους και στεφάνια. Αυτά να εκφραστούν με βοήθεια στο Κόμμα.
Γεια σας»
Αμέσως ακολούθησε η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και ο χαιρετισμός από το Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη Γιώτα Βέη που τραγούδησε τρία αγαπημένα τραγούδια του Χαρίλαου Φλωράκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.