Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση που απευθύνεται στους μαθητές εξέδωσε η ΚΝΕγια τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.


Μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Την 1η Μάη του 1945, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης, κυμάτιζε στο γερμανικό κοινοβούλιο (Ράιχσταγκ). Στις 9 Μάη, η φασιστική Γερμανία συνθηκολογούσε άνευ όρων. Σφραγίστηκε έτσι η νίκη των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Καθοριστικό ρόλο για τη συντριβή του έπαιξε ο Κόκκινος Στρατός, η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), με τεράστιες απώλειες και θυσίες για τη λευτεριά των λαών.
Μέσα από τα σχολικά βιβλία και όχι μόνο, γίνεται προσπάθεια να μη μάθουμε την ιστορική αλήθεια. Η ιστορία ξαναγράφεται για να χαθούν τα διδάγματα που μπορούν και σήμερα να δυναμώσουν την πάλη των λαών».
Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Η 9η Μάη είναι η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Αυτή είναι η αλήθεια που θέλουν να μας κρύψουν οι εκμεταλλευτές, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους.
Κρύβουν και διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, πλαστογραφούν την ιστορία και μας λένε ψέματα, βαφτίζουν την 9η Μάη ως Ημέρα της Ευρώπης, εξισώνουν τον κομμουνισμό με το φασισμό».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, η ΚΝΕ αναφέρει:
«Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε!

- Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού-ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες-χρυσαυγίτες.
- Παλεύουμε για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που τους γεννάει, του καπιταλισμού, του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας.
- Η λύση στα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά, βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο σύστημα. Παλεύουμε μαζί με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, ανεργία και πολέμους.
Στις 9 Μάη δεν έχουμε κανένα λόγο να γιορτάζουμε με αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή!
Στις 9 Μάη εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!
Παλεύουμε για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό!».

  • Παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF ολόκληρη η ανακοίνωση, ενώ μπορείτε να τη διαβάστε και στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ.
Συνημμένα Αρχεία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.