Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση με θέμα τη διαμόρφωση πρωτότυπου λογότυπου - σήματος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση λογότυπου το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Ο διαγωνισμός είναι δίμηνος και θα διεξαχθεί το Δεκέμβρη 2014 έως 31 Γενάρη 2015.
Το λογότυπο - σήμα των 100 χρόνων ΚΚΕ θα εκφράζει και θα αποτυπώνει με πρωτότυπη και υψηλής αισθητικής σύνθεση τα στοιχεία και χαρακτηριστικά που απορρέουν από την πρωτοπόρα θεωρία και δράση του ΚΚΕ, όπως αυτά εκφράζονται στο σύνθημα:
ΚΚΕ 100 χρόνια.
Με το λαό για το σοσιαλισμό!
«Σεμνή υπογραφή του λαού μας
στις λεωφόρους του μέλλοντος» Γ. Ρίτσος.


Το ΚΚΕ, το Νοέμβρη του 2018, συμπληρώνει μια συγκλονιστική ιστορική διαδρομή ενός αιώνα αμέτρητων αγώνων, θυσιών και ανεκτίμητης προσφοράς στην εργατική τάξη και το λαό. Αναδείχθηκε σε αναντικατάστατη δύναμη έμπνευσης και οργάνωσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αντιμετώπισε σκληρές δοκιμασίες, έμεινε όρθιο στις αντιξοότητες της ταξικής πάλης και προχωρά.
Το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης του απέναντι στην εργατική τάξη, το λαό που υποφέρει. Μελετά την Ιστορία του και αξιοποιεί τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν ώστε να γίνει πιο ικανό στην πάλη για το δίκιο και τη χειραφέτηση του λαού, για τη μόνη διέξοδο προς όφελός του, το σοσιαλισμό και την οριστική απαλλαγή του από τις κρίσεις, τη φτώχεια, τους πολέμους που γεννά ο καπιταλισμός. Το ΚΚΕ παραμένει «το πιο νέο» κόμμα, γιατί πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα: Την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, τη θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Η Κεντρική Επιτροπή απευθύνεται και καλεί τους εικαστικούς καλλιτέχνες, τους γραφίστες, τους εργαζόμενους στην επικοινωνία και τη διαφήμιση, τους σπουδαστές των Σχολών Καλών Τεχνών, των Γραφικών Τεχνών, των Σχολών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όλους όσοι από το χώρο των εικαστικών και της γραφιστικής συγκινούνται και εμπνέονται από τους αγώνες και το όραμα του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και εκτιμούν το ρόλο του ως σταθερού υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, όπως και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, να συμβάλουν με τη δημιουργική συμμετοχή τους στην επιτυχία του διαγωνισμού.
Η κάθε συμμετοχή και δημιουργική πρόταση, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις διαμόρφωσης λογότυπου - σήματος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ, θα εκτιμηθεί και θα αξιοποιηθεί ως συνεισφορά στην ευρύτερη ανάπτυξη των καλλιτεχνικών μορφών και μέσων έκφρασης του Κόμματος καθώς και των σχέσεών του με τους δημιουργούς.
Για τη διενέργεια του διαγωνισμού συγκροτείται Οργανωτική Επιτροπή. Συγκροτείται επίσης και Κριτική Επιτροπή που θα αξιολογήσει τα έργα και η οποία αποτελείται από τους:
Βαρελά Τάκη, εικαστικό, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Γκιόκα Γιάννη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Δαραδήμο Μπάμπη, εικαστικό, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, πρόεδρο του ΟΣΔΕΤΕ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης των Πνευματικών Δικαιωμάτων των Εικαστικών).
Δημητρέα Βαγγέλη, ομότιμο καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.
Εύα Μελά, εικαστικό, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Μηλιαρονικολάκη Ελένη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.
Φαρσακίδη Γιώργο, εικαστικό - αντιστασιακό.
Χιώνη Θοδωρή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Προκήρυξη της Οργανωτικής Επιτροπής για τον ανοικτό διαγωνισμό σήματος - λογότυπου. : http://www.902.gr/sites/default/files/diagonismos_kke_100_hronia.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.