Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

TO ΠΑΜΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 15 ΙΟΥΝΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες. Νέοι και νέες. ΟΛΟΙ στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Στις 15 ΙΟΥΝΗ νεκρώνουμε τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα γιαπιά, κάθε τόπο δουλιάς. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και, με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, αποφασίζουμε γενική απεργία την πρώτη μέρα συζήτησης στη Βουλή του αντεργατικού - αντιλαϊκού τερατουργήματος.
Διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, δυναμώνοντας το μήνυμά μας: Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα περάσουν.
Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει φιλολαϊκή λύση: Ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Κανένας συμβιβασμός, καμιά υποχώρηση. Αντιστεκόμαστε στα τρομοκρατικά διλήμματα, στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς εκβιασμούς.
Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Όχι στα αντιλαϊκά τελεσίγραφα και στη διαρκή ανεργία και λιτότητα.
Δεν θα ζήσουμε με τον εφιάλτη της ανεργίας. – Δεν θα ζήσουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών. Δεν θα δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί, όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες θέλει ο εργοδότης.
Δεν θα δεχτούμε να κάνουν «κιμά» τα μυαλά των παιδιών μας στα σχολεία και μετά να τα βασανίζουν, να χτυπάνε επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας.
Δεν ανεχόμαστε να επιδοτούνται με δισεκατομμύρια οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι άνεργοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν να αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τράπεζες.
Ως εδώ η φορο-ληστεία και η φοροκλοπή των μισθωτών, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια ώρα που στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους, όχι μόνο τους μειώνεται αυτό που πληρώνουν, αλλά και τσεπώνουν ότι μαζεύουν τα κρατικά ταμεία από την αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών.
Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας. – Καμιά αναγνώριση του χρέους. Το χρέος είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.
Τώρα ξέρουμε, περισσότεροι απ’ ότι πριν, ότι, όσο κουμάντο θα κάνουν οι μεγάλοι εργοδότες, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, όσο οι κυβερνήσεις θα αποτελούνται από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, όσο θα παραμένουμε στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, τόσο η πρέσα της εκμετάλλευσης θα συνθλίβει τις δικές μας ζωές.
Γι’ αυτό η απάντησή μας πρέπει να είναι:
** Οργάνωση, πριν απ’ όλα, στον τόπο δουλιάς. Αλλαγή συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτελέσματα η σύγκρουση με τα μονοπώλια και το αστικό κράτος.
** Κοινό μέτωπο και ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές. – Αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και του «ευρωμονόδρομου».

Όλοι και όλες μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,
στις 15/6/2011, στις 11.00΄ π.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.