Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο
ΟΧΙ στη διαρκή λιτότητα και στον αυταρχισμό

     Συνάδελφοι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
     Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα και θα ψηφιστεί στη Βουλή «Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων», μέσω του οποίου προωθείται:
     -- Η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας).  
     -- Η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας).
     -- Η δραστική μείωση των μισθών από 25% - 40%.  
     -- Η μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013.
     Έτσι η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε όλους τους τομείς.
Η κατάσταση θα χειροτερέψει. Έρχονται νέα βάρβαρα μέτρα!  
     Κυβέρνηση – τρόϊκα – ΕΕ ρίχνουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τους μισθούς, φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, φουσκώνουν με νέα κέρδη τις τσέπες των τραπεζιτών, των βιομήχανων και των εφοπλιστών, του κεφαλαίου.
     Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προωθεί ένα βασικό μισθό 700 – 800 ευρώ για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και από κει και πέρα αξιολόγηση, σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας, που δεν θα το παίρνουν όλοι.  
     Ταυτόχρονα, μέσω του «Καλλικράτη» και των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων, η αναπαραγωγή της εργατικής μας δύναμης, όλες οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας γίνονται πεδίο υψηλής κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
     Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση, θα οδηγήσει στη μισθολογική εξατομίκευση του δημόσιου υπάλληλου, στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για τον εκφοβισμό, τη χειραγώγηση και την υποταγή των εργαζομένων. Ανάλογα μέτρα παίρνονται και στον ιδιωτικό τομέα, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επιβολή της ατομικής σύμβασης.
     Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας θα φέρει νέες μορφές εκμετάλλευσης στο δημόσιο, χτύπημα στο σταθερό χρόνο εργασίας, με δουλιά-φασόν στο σπίτι (!), μείωση του ελεύθερου (μη εργάσιμου) χρόνου, κλπ.
     Η μισθολογική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στο πλαίσιο του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», συνδέεται με το «Πρόγραμμα αναμόρφωσης του κράτους», – ένα κράτος που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.
     * Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι θα δοθεί αύξηση 5% - 10% στα «υπόγεια» και θα γίνουν περικοπές μέχρι 40% στα «ρετιρέ». Η περικοπή των μισθών αφορά όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, θα είναι οριζόντια και καθολική. Έχουν στόχο να μας χώσουν όλους στα «υπόγεια».
     * Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι με το νέο Μισθολόγιο θα καταργηθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Κανένα μισθολόγιο, στα πλαίσια του καπιταλισμού, δεν καταργεί τις μισθολογικές ανισότητες. Ίσα-ίσα, με τη σύνδεση μισθού-αποδοτικότητας, οι ανισότητες θα μεγαλώσουν!
     * Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι νοικοκυρεύουν το δημόσιο τομέα, με την πρόσληψη 1 στους 5 που θα φεύγουν. Η «νοικοκυροσύνη» τους θα χαντακώσει τους εργαζόμενους, αφού θα συνοδεύεται με ανεργία, με απολύσεις, – κυρίως συμβασιούχων, – με αύξηση του ωραρίου εργασίας, με ιδιωτικοποιήσεις. Οι παροχές υπηρεσιών που θα προσφέρει το δημόσιο, όχι μόνο δεν θα βελτιωθούν, αλλά θα χειροτερέψουν, αφού ο βασικός προσανατολισμός των αλλαγών, μέσω και του «Καλλικράτη» και των ιδιωτικοποιήσεων, υπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι αυτές των εργαζομένων.
 
  
     Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.
     Σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έχουν ανάγκη από ένα μισθολόγιο που να ικανοποιεί τουλάχιστον τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας λαϊκής οικογένειας.
Δ ι ε κ δ ι κ ο ύ μ ε:
     Κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό, εκτός από το οικογενειακό, τέκνων και ανθυγιεινού. [Έτσι, για το νεοεισερχόμενο στην κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) διεκδικούμε 1.400 ευρώ μικτά, στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 1.600 ευρώ μικτά, στην κατηγορία της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 1.800 ευρώ μικτά και στην κατηγορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 2.000 ευρώ μικτά.
     Η πρότασή μας αυτή απευθύνεται στο λαϊκό κίνημα, είναι πρόταση πάλης και προβάλλεται σε συνδυασμό με τη διεκδίκηση για:
     * Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
     * Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ.
     * Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, με παράλληλη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
     * Αύξηση των βασικών μισθών κάθε χρόνο, με βάση τον επίσημο πληθωρισμό.
Καμιά εμπιστοσύνη στη συμβιβασμένη πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.
     Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την εργατική μας δύναμη, το νέο μισθολόγιο, επειδή ακριβώς στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική του μνημονίου.
     Η συμβιβασμένη πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ουσιαστικά λειτουργεί σαν μηχανισμός του κράτους και όχι σαν συνδικάτο των εργαζομένων. Μαζί με τη ΓΣΕΕ είναι οι βασικοί κοινωνικοί εταίροι της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της τρόϊκας, Χρόνια τώρα ήταν ο «λαγός» της κυβέρνησης για την επιδοματική πολιτική. Στηρίζει τη «νέα διοικητική δομή του κράτους» και τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – τρόϊκα στην κρατική διοίκηση.
Εγκατέλειψε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ!
     Συνάδελφε – συναδέλφισσα.
     Η κυβέρνηση, με πρόσχημα το χρέος και την καπιταλιστική κρίση, ξεζουμίζει τους εργαζόμενους.
     Με το νέο μισθολόγιο και τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έχει στόχο να εξοικονομήσει 9 με 10 δισεκατομμύρια ευρώ (!!!) μέχρι το 2013.
Δεν έχεις καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση!
Το χρέος είναι «όλο παράνομο» και είναι της πλουτοκρατίας! Μην το αναγνωρίζεις!
     Το δημιούργησε το κεφάλαιο, το γέννησε ο ανταγωνισμός, οι αντιπαραγωγικές δαπάνες, τα επιθετικά εξοπλιστικά προγράμματα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι ενισχύσεις και οι φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου.
     Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό και δίχως αντίκρισμα για σένα και την οικογένειά σου.
     Μη συνδέεις την τύχη σου με την τύχη του αστικού κράτους. Τα συμφέροντά σου είναι αντίθετα με αυτά του αστικού κράτους. Είναι το κράτος της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων.
600 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας!
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Υπάρχει κι άλλος δρόμος! Ο δρόμος που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι της πλουτοκρατίας.
Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Λαϊκή Συμμαχία, Μέτωπο για Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία.
Για να γίνουν κοινωνική - λαϊκή ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής
και ο πλούτος που παράγεται.
Για αξιοπρεπείς μισθούς. Για ζωή με δικαιώματα!

19 – 6 – 2011
    
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.