Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ


Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη 2011.
Να νεκρώσουν οι τόποι δουλιάς, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση. 

     Εργαζόμενες – εργαζόμενοι. Νέοι και νέες.
     ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ. – ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
     Όλοι και όλες στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, στις 28 και 29 Ιούνη 2011 – ημέρες που συζητιέται στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο.
     Να νεκρώσουμε τα εργοστάσια, τα εργοτάξια, τα γραφεία, τα μαγαζιά, κάθε τόπο δουλιάς!
     -- Για να είναι μαζική, καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμά μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόϊκα.
     -- Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης, μέσα από τους αγώνες μας, αυτών των βάρβαρων μέτρων, ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία, το ψηφίσει.     
     -- Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα απαλλαγούμε οριστικά από την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.
     Εργαζόμενοι – εργαζόμενες.
     Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η 48ωρη απεργία – η μορφή και τα αιτήματά της – την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες. 
     Η επιτυχία της θα είναι δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:
     * Πως είμαστε αποφασισμένοι να μην συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.
     * Πως θα έχουν απέναντί τους, όχι ένα κίνημα - χυλό, – κίνημα «πλατείας», παθητικό και άβουλο, γενικά και αφηρημένα κάποιων αγανακτισμένων, – αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οργανωμένο και δυνατό σε κάθε τόπο δουλιάς, στις γειτονιές και στα χωριά, ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
Καμιά αυταπάτη. – Ούτε λεπτό χαμένο!
     Η κρίση είναι βαθιά και οξύνεται παραπέρα. Δεν είναι αποτέλεσμα κλεφτών και κακών διαχειριστών, δεν είναι κρίση χρέους. Αυτά είναι συμπτώματα, δεν είναι η ασθένεια.
     Είναι κρίση υπερ-συσσώρευσης κερδών και κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Είναι κρίση του καπιταλισμού. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες. Γι’ αυτό και η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα δεν έχει τέλος.
     Η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής έρχεται όλο και πιο πολύ σε σύγκρουση με τις λαϊκές ανάγκες. Συσσωρεύει τεράστια κεφάλαια που δυσκολεύονται να επενδυθούν και να αποδώσουν, παράγει τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων που δεν μπορούν να πουληθούν παρ’ όλο που οι λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται.
     Η διέξοδος από την κρίση, προς όφελος του κεφαλαίου, προϋποθέτει καταστροφή των περισσευμάτων, τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, φτήνεμα της εργατικής δύναμης στο κατώτατο δυνατό σημείο, άγρια εκμετάλλευση και μαζική ανεργία.
     Άλλη, όμως, είναι η διέξοδος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Προϋποθέτει αλλαγή συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, εργατική εξουσία, λαϊκή οικονομία.
                                                                                                                                                           à
                             

2  
Κανένας φόβος. – Κανένας συμβιβασμός!
     Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα χέρια τους τις ξένες σημαίες και να απορρίψουν τα πλαστά διλήμματα. Το χρέος δεν δημιουργήθηκε από και για την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών είναι τα τεράστια κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών.
Ο λαός σε κανέναν δεν χρωστά. Του χρωστάνε!
     Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου, παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια.
     Δεν θέλουμε μόνο να φύγει το ΠΑΣΟΚ, ν’ αλλάξει και πάλι ο διαχειριστής. Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, τα συμφέροντα των οποίων διαχειρίζονται οι διάφοροι διαχειριστές.
     Όποιοι κι αν είναι οι διαχειριστές του καπιταλισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ανθρωπινότερος δεν γίνεται ο καπιταλισμός. Θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρος απέναντι στο λαό.
     Να μην πέσουμε στην παγίδα των δημοψηφισμάτων. Πρόκειται για αποπροσανατολισμό, καρικατούρα δήθεν «άμεσης δημοκρατίας». Στην ουσία επιδιώκουν την αντιδραστικοποίηση του συστήματος και το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής με τη συμμετοχή του λαού.
Μπορούμε ν’ αλλάξουμε προς όφελός μας την κατάσταση.
     Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και κυρίως για όσους, με την ψήφο τους και τη στάση τους, ενίσχυαν, όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμνόδρομου.
     ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους και όλες που πίστεψαν και έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και στους μηχανισμούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους καλούμε να κάνουν σήμερα το βήμα. Να συνταχθούν μαζί μας στον κοινό αγώνα, για να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική.
     -- Να μαζικοποιήσουμε το ταξικό εργατικό κίνημα. Να συσπειρωθούμε στα ταξικά συνδικάτα, να τα μετατρέψουμε σε μετερίζια αγώνα, σε κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε καπιταλιστή και συνολικά στην πλουτοκρατία και στο αστικό κράτος.
     -- Ζωντανή καθημερινή δράση με συλλογικές διαδικασίες, μέσα από τα σωματεία. Να απομονώσουμε τους εργοδοτικούς, τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, την εργατική αριστοκρατία, που είναι σύμμαχος και δεξί χέρι του κεφαλαίου. Να αναδείξουμε στα συνδικάτα αγωνιστές τίμιους και αφοσιωμένους στα συμφέροντα της εργατικής τάξης. – Να αποδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και όλα τα κόμματα - διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου. Στη δική τους προσπάθεια να ενωθούν όλοι μαζί για να περάσουν τα μέτρα, για να μας τα πάρουν όλα και για να μας γονατίσουν για 10ετίες, να χτίσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο.
     Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Με πανίσχυρο το ΠΑΜΕ και κοινωνική συμμαχία μπορούμε!
     Να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, δυναμώνοντας έτσι την κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων. Να δημιουργήσουμε παντού γερές βάσεις της συμμαχίας, στον τόπο δουλιάς, στον κλάδο, στη γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
     Ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μια τέτοια λαϊκή συμμαχία:
     ** Μπορεί να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει όλους τους αντεργατικούς νόμους.
     ** Να παρεμποδίσει να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος και να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία όλον τον πλούτο, που έχει με τη δουλιά μας και τον λυμαίνονται μια χούφτα παραγωγικά παράσιτα, μια χούφτα μονοπώλια και καπιταλιστές.
     ** Να τσακίσει το καταπιεστικό και αντιλαϊκό αστικό κράτος και να φτιάξει το κράτος των εργατών.                                                                                                                                  24/6/2011    
       
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.