Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

TO ΠAME ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 11 πμ

Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα! Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28/5/2011, στις 11το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας


ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – ΟΓΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ –   
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Εργαζόμενοι – εργαζόμενες. Αυτοαπασχολούμενοι. Φτωχοί αγρότες. Άνεργοι. Νέοι και νέες.
     Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι κόλαση για το λαό – παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, κόβουν κάθε δικαίωμα ζωής σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Έτσι θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Με τα νέα μέτρα:
     ** Επιβάλλονται νέοι φόροι  σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, με δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου, την ίδια στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομήχανους, τραπεζίτες και εφοπλιστές.
     ** Καρατομούν τις επικουρικές συντάξεις, καθώς και τις αναπηρικές. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία, ενώ μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές!
     ** Πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, κλπ).
     ** Κόβουν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις. – Αυξάνουν τα νοσήλια, τη στιγμή που λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία.
     ** Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις, μέχρι το 2013, με τις μετατάξεις, συγχωνεύσεις/καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, ΔΕΚΟ, κλπ.
     ** Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας, συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν φτώχια και ανεργία.
     ** Ιδιωτικοποιούν παραπέρα ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ. – Αυτό θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ακρίβεια για το λαό και τρελά κέρδη για τα μονοπώλια.
     Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τρόϊκα και ΕΕ τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό, ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι δήθεν παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας.
     Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
      Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αμέσως μετά την εξαγγελία των μέτρων, απαίτησαν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν άμεσα 24ωρη απεργία στις 2 Ιούνη. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση (μαζί τους τάχθηκε και παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) και συζήτησαν απλά τη δυνατότητα για 24ωρη απεργία στις 21 Ιούνη…ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων!!! ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο, υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, κάνουν πλάτες για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα και θα πρέπει οι εργαζόμενοι να τους εγκαταλείψουν άμεσα!    
     Στα πλαίσια της καπιταλιστική ανάπτυξης δεν υπάρχει ούτε μέλλον, ούτε φιλολαϊκή προοπτική. Οι θυσίες που μας καλούν να κάνουμε είναι δίχως τελειωμό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κρίση.   
Μία επιλογή έχουμε: Συσπείρωση και δράση τώρα!
Με κοινωνική - λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε χωριό, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να βγούμε στους δρόμους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Καμία συναίνεση, καμία θυσία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.