Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


«Του φόβου έσπασες το νήμα, και τη μιζέρια μιας ζωής»


Όλοι στην μάχη της επιτυχίας της απεργίας της  11ης Μάη – Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ

Φλωρινιώτισσα, Φλωρινιώτη
Εργαζόμενε, Αγρότη, Επαγγελματία, Άνεργε, νέε και νέα


Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας σε καλεί να συμμετέχεις αποφασιστικά, με θάρρος στην κρίσιμη απεργία της 11ης Μαΐου 2011. 



Δεν είναι μια ακόμα απεργία. Είναι η κορύφωση της σύγκρουσης των δυνάμεων της εργατικής τάξης με τις επιδιώξεις κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Η κυβέρνηση με το νέο πρόγραμμα «δημοσιονομικής εξυγίανσης» επιχειρεί να μεταφέρει άλλα 75 δις από το εισόδημά σου και να το παραχωρήσει στις μεγάλες, ελληνικές και ξένες, επιχειρήσεις.
Επιχειρούν νέες μειώσεις μισθών, κατάργηση ωραρίων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζουν νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με κατάργηση των ΒΑΕ και απαλλαγή της εργοδοσίας από την καταβολή εισφορών. Τσακίζουν τον μικρό επαγγελματία. Καταργούν φάρμακα και εξετάσεις από τις «λίστες».
Επιχειρούν μέσω των Δήμων και των Περιφερειών να μεταφέρουν τα κόστη για τις όποιες «κοινωφελείς» παροχές στις πλάτες του λαού που θα καλείται να πληρώνει για το καθετί, άμεσα ή έμμεσα. Οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ θα συνεχίζουν τον καυγά για τις εντυπώσεις αλλά θα προωθούν από κοινού τις ίδιες πολιτικές.
Στην περιοχή μας η εργοδοτική τρομοκρατία έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις: απολύσεις, παραβίαση ωραρίου, μη καταβολή δεδουλευμένων, υπογραφή «λευκών» δηλώσεων «παραίτησης». Τώρα προσπαθούν να επιβάλουν και επιχειρησιακές συμβάσεις για μειώσεις μισθών και αύξηση απλήρωτης απασχόλησης. Η Φλώρινα πρέπει να υπερασπίσει τα παιδιά της.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να χαθεί ούτε μια ώρα. Πρέπει να σηκώσεις το ανάστημά σου και να παλέψεις. Πλάι πλάι με τον συνάδελφό σου, τον φίλο σου, τις δυνάμεις εκείνες που μπορείς να εμπιστευτείς.

Ξέρουμε ότι δεν σου είναι εύκολο. Ο αντίπαλος επιστρατεύει κάθε όπλο. Από τη μια την ωμή τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης. Από την άλλη την μοιρολατρία, τον ωχαδελφισμό, την λογική του «τίποτα δεν γίνεται»

Σου λένε ψέματα γιατί σε φοβούνται. Πλέον έχεις πείρα. Οι εργαζόμενοι βγήκαν στον δρόμο και πλήρωσαν βαρύ τίμημα.
 Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχαν γίνει αυτοί οι αγώνες που έγιναν. Από την άλλη τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα, θα σωθούν περισσότερα δικαιώματα αν η αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού μας γίνει πιο ισχυρή, αν και εσύ αποφασίσεις να σηκώσεις το ανάστημά σου.

Αυτή η απεργιακή μάχη ας είναι και για σένα το πρώτο βήμα μιας μεγάλης πορείας αξιοπρέπειας και πάλης. Έτσι αρχίζουν όλες οι μεγάλες πορείες…με ένα πρώτο βήμα μπροστά.

Ξέρουμε ότι δεν σε έχουμε πείσει ακόμα για όλες τις θέσεις μας. Σκέψου όμως ποιοι ήταν αυτοί που πάντοτε, ανυστερόβουλα στάθηκαν πλάι σου και θα το κάνουν και στο μέλλον. Σου είπαν πάντα την αλήθεια. Περπατώντας μαζί με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις  μπορείς να αποτρέψεις απολύσεις, μειώσεις μισθών, τον εξευτελισμό τον δικό σου και του παιδιού σου.
Γύρισε τις πλάτες στις δυνάμεις εκείνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που στήριξαν ουσιαστικά όλες τις κυβερνητικές πολιτικές. Που γνωρίζουν για την τρομοκρατία και τις απολύσεις, την απλήρωτη δουλειά στους χώρους εργασίας και όμως σιωπούν. Δεν μπορείς να τους έχεις καμία εμπιστοσύνη. Μην τους δώσεις άλλοθι αγωνιστικότητας. Έχουν περάσει από την άλλη πλευρά.

Η θέση σου στις 11 του Μάη είναι στην απεργία και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, των ταξικών σωματείων.



Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ.
Όλοι στην Κεντρική Πλατεία Φλώρινας στις 11 Μάη στις 10:30 π.μ.



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, 7-5-2011
http://l-sysp-florinas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.