Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΙΔ . ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΤΕΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας

http://l-sysp-florinas.blogspot.com/

-ΟΛΟΙ ΣΤΟN ΔΡΟΜΟ-
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Να μη χαθεί ούτε ώρα

Μετά την τελευταία συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Φλώρινας γίνεται ξεκάθαρο ότι πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απορρίψει την σύμβαση που προτείνει η ΤΡΕΝΟΣΕ προκειμένου να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας – Έδεσσας κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Η προτεινόμενη σύμβαση επισημοποιούσε την μεταφορά του κόστους στους πολίτες (και) της Φλώρινας, παίζοντας ακριβώς το κυβερνητικό παιχνίδι. Διατηρούσε το αποκλειστικό δικαίωμα της ΤΡΕΝΟΣΕ στον καθορισμό των δρομολογίων και των τιμών των εισιτηρίων, δεν προέβλεπε κανέναν έλεγχο. Απαιτούσε ακόμα και κέρδος της ΤΡΕΝΟΣΕ από την επιδοτούμενη από τον λαό γραμμή! Χαρακτηρίσαμε την σύμβαση προσβλητική και θεωρούμε τον χαρακτηρισμό μάλλον ήπιο. Δεν κουραστήκαμε να λέμε, ακόμα πριν τις δημοτικές εκλογές, ότι στόχος της κυβέρνησης και των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στηρίζουν την παράδοση όλων των υποδομών στο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι να υποχρεώσουν τον λαό να πληρώνει για τις υποχρεώσεις του κράτους. Ότι η αποδοχή του όρου της συγχρηματοδότησης αποτελεί συμμετοχή στη διαδικασία πτώχευσης του λαού που είναι ήδη σε εξέλιξη. Το ΚΚΕ μόνο αποκάλυψε το μέλλον που επιφυλάσσονταν στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Αποκάλυψε ότι η πορεία συρρίκνωσης και ουσιαστικής ιδιωτικοποίησης προβλέπονταν ήδη στο Μνημόνιο.

Γίναμε δυσάρεστοι σε κάποιους όταν ήδη από τον Φλεβάρη προειδοποιούσαμε και καταγγείλαμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Δεν θελήσαμε να γίνουμε απλά αρεστοί ούτε να καπελώσουμε την ειλικρινή αγανάκτηση του λαού της Φλώρινας. Προτιμήσαμε να εμμείνουμε στις απόψεις που θεωρούσαμε σωστές από το να χαϊδεύουμε αυτιά. Αρνηθήκαμε οποιαδήποτε μεταφορά του κόστους στις πλάτες των πολιτών. Προειδοποιήσαμε ότι αυτό ανοίγει Κερκόπορτα για να γενικευτεί η πρακτική αυτή σε όλες τις υπηρεσίες και όχι μόνο στις μεταφορές.  Αυτή η θέση παρέμεινε στο προσκήνιο, ζυμώθηκε στον κόσμο και τελικά έγινε – πιστεύουμε – πλειοψηφική.
Η τελευταία όμως απόφαση θα μείνει κενή, χωρίς περιεχόμενο και θα εκθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν συνοδευτεί από τον πιο σκληρό, μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα. Αγώνα που δεν μπορεί να σταματήσει παρά μόνο με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής με φτηνό εισιτήριο και πλήρη δρομολόγια.



Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συρρίκνωσης ή και κατάργησης του ΤΕΙ Φλώρινας. Είναι η εξειδίκευση των κυβερνητικών σχεδιασμών στο χώρο της παιδείας με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σε όλες τις βαθμίδες. Δεν επιθυμούν απλώς να περιορίσουν το κόστος αλλά κυρίως να διαμορφώσουν Σχολές – Επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με όρους επιχείρησης, που θα εισάγουν ταξικούς διαχωρισμούς στην προσβασιμότητα σε αυτά.
Η πορεία αυτή ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η κυβέρνηση δεν έκρυψε τις προθέσεις της. Όμως αστικά κόμματα, δήμοι, φορείς δεν αντέδρασαν. Ακόμα και οι σημερινές αντιδράσεις δεν συνδυάζονται με την κριτική στο μοντέλο της Τριτοβάθμιας Παιδείας που ετοιμάζουν.
Οι ίδιοι που ακολούθησαν την πολιτική της ίδρυσης σχολών παντού, χωρίς σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο την δήθεν ενίσχυση μιας τοπικής κοινωνίας, οι ίδιοι ακολουθούν τώρα την πολιτική υποβάθμισης άλλοτε με τη βάση του 10 και άλλοτε με την ευθεία συρρίκνωση και κατάργηση σχολών

Η αντίδραση μας στο κλείσιμο του ΤΕΙ δεν περιορίζεται στο φόβο μπροστά στις οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή. Ποτέ δεν δεχτήκαμε να αντιμετωπίζονται οι φοιτητές ως «πορτοφόλι» για ξόδεμα. Αντιδρούμε και απορρίπτουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην ίδια την ουσία τους.

Παλεύουμε για:
- Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του λαού μας
- Να μη κλείσει καμία Σχολή – να εξασφαλιστούν άμεσα κονδύλια που εξασφαλίζουν τη λειτουργία τους και την ποιοτική παροχή σπουδών
- Επιδότηση ενοικίου. Δωρεάν στέγαση – σίτιση – αναλώσιμα
- Άμεση στελέχωση των σχολών με εξειδικευμένο προσωπικό με σταθερή σχέση εργασίας που θα προσφέρει σε βάθος χρόνου.
- Άμεσο σχεδιασμό της σύνδεσης του ΤΕΙ Φλώρινας με την αγροτική παραγωγή για την ενίσχυση της μικρομεσαίας αγροτιάς και την αντιμετώπιση του διατροφικού ζητήματος σε όφελος του λαού και όχι με γνώμονα τα κέρδη των πολυεθνικών και των διαμορφωμένων μονοπωλίων στο χώρο του τροφίμου


Δεν περισσεύει ώρα, δεν περισσεύει κανείς

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας καλεί τον κάθε έναν, το ταξικό εργατικό κίνημα να μπει μπροστά στο μαζικό οργανωμένο αγώνα ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση.
Οι επιλογές για το ΤΕΙ Φλώρινας ή την σιδηροδρομική γραμμή δεν είναι αποκομμένα συμβάντα που οφείλονται σε κάποια υποτιθέμενη έχθρα του αθηνοκεντρικού κράτους προς τη Φλώρινα. Είναι κρίκοι της ίδιας ακριβώς πολιτικής, που συνθλίβει εργασιακά δικαιώματα, απολύει, κόβει μισθούς και συντάξεις, ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο, πετάει χιλιάδες στον Καιάδα της ανεργίας, συγχωνεύει σχολεία.
Τίποτα δεν θα πονέσει περισσότερο την κυβέρνηση, τίποτα δεν θα είναι αποτελεσματικότερο ώστε να κερδηθούν και οι τοπικές μάχες από το να χτυπήσουμε και εδώ στην Φλώρινα την συνολική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ,  που προωθείται και με την ανοχή της ΝΔ.

Ο λαός της Φλώρινας να ορθώσει το ανάστημά του. Να βγει στον δρόμο. Να ακυρώσει στη πράξη τις αντιλαϊκές επιλογές. Καλούμε σε ανυπακοή. Να κηρυχθεί και οργανωθεί απεργιακός αγώνας, συγκεντρώσεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας.  Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε εργαζόμενο, να σπάσουμε τις ψεύτικες διαιρέσεις των κοινωνικών ομάδων και την προπαγάνδα του «όλοι ίδιοι είναι» που θέλουν να επιβάλουν για να εμποδίσουν τον λαό να οργανωθεί και να παλέψει.
Οι Επιτροπές Αγώνα του Δήμου να λειτουργήσουν άμεσα στην κατεύθυνση της συνολικής ρήξης με την κυβερνητική πολιτική. Δεν πρόκειται όμως να δεχτούμε να καταλήξουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ και βαλβίδες εκτόνωσης.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Φλώρινα, 19-5-2011









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.