Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΠΥΞΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής ανάτασης στην εκδήλωση του ΚΚΕ για τις μαχήτριες του ΔΣΕ

Η στιγμή των αποκαλυπτηρίων 
Η αποκάλυψη ενός μνημείου αντάξιου του αγώνα και της προσφοράς των μαχητριών του ΔΣΕ έγινε σήμερα στον Πυξό της Πρέσπας στο Νομό Φλώρινας.
Το μνημείο σφραγίζεται με τη φράση «Κατάκτησαν την ισότιμη θέση τους, με έπαθλο το σεμνό τίτλο "αγωνίστρια"».
Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.




Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκανε ο Δ. Κουτσούμπας και την ομιλία η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Ελένη Μπέλλου σημείωσε χαρακτηριστικά:
Το μνημείο 
«Χρωστάγαμε στην ιστορία του ΔΣΕ, στην ιστορία του ΚΚΕ για τα δικαιώματα της γυναίκας και ειδικότερα για την ένταξή της στον ταξικό πολιτικό αγώνα, χρωστάγαμε αυτό το σύμβολο τιμής και μνήμης στον τόπο που πραγματοποιήθηκε η Α' Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πανελλαδικής Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών από την 1η έως τις 3 Μάρτη 1949 σε ένα πολεμικό αμπρί.
Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην εκδήλωση
Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας. Τότε, οι ένοπλα μαχόμενες μαχήτριες συντρόφισσές μας με αυτό τον τρόπο τίμησαν την 8η Μάρτη, μέρα - σύμβολο της αιματηρής πάλης των εργατριών, των εργαζόμενων γυναικών.(...)
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα στη φωτιά της μάχης, αλλά δεν έχει τίποτε να ζηλέψει σε προετοιμασία, μεράκι, ευρηματικότητα, άμιλλα, προπαγάνδα, συμμετοχή από ό,τι πετυχαίνουμε σε πολύ πιο ομαλές συνθήκες.
Αντίθετα, εμείς οι γυναίκες του ΚΚΕ, αλλά και συνολικά οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, έχουμε πολλά να διδαχθούμε από αυτά που κατόρθωσαν τότε οι γυναίκες του ΔΣΕ με την καθοδήγηση των γυναικείων στελεχών του ΚΚΕ».
Ακολούθησαν αφηγήσεις στιγμιοτύπων από τη δράση των μαχητριών και τραγούδια από χορωδία γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.