Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας για το νέο χαράτσι στο Δήμο Φλώρινας

Τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας
Άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών

Με μια απαράδεκτη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας ενέκρινε τη Δευτέρα 15 Μάη 2017 την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Με αυτή την απόφαση θα γραφτεί στην ιστορία η σημερινή δημοτική αρχή, ως η πρώτη που επέβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς της Φλώρινας από την ίδρυσή τους.
Η «πρόοδος» μπροστά μας. Οι παππούδες μας δεν πλήρωναν τροφεία για τους γονείς μας, οι γονείς μας δεν πλήρωναν για εμάς. Εμείς, όμως, που ζούμε στην εποχή που έχει κάνει άλματα η επιστήμη και η τεχνολογία, την εποχή που η παραγωγικότητα της εργασίας έχει φτάσει στα ύψη, εμείς ναι, πρέπει να πληρώσουμε. Γιατί αυτό επιτάσσει η «πρόοδος». Η «πρόοδος» που την επιστήμη, την τεχνολογία, τα προϊόντα της ανθρώπινης εργασίας, δεν τα θέτει στην υπηρεσία του λαού, αλλά τα θέτει στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματιών. Που να περισσέψουν λεφτά για εμάς και τις οικογένειές μας όταν πρέπει να ενισχυθούν πάση θυσία οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι;
Δε φτάνει η εξαθλίωση στην οποία μας έχουν φέρει οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Δε φτάνουν τα νέα μέτρα που φέρνει αυτές τις μέρες η σημερινή κυβέρνηση (αυξήσεις φόρων, αυξήσεις εισφορών, μειώσεις μισθών και συντάξεων και τελειωμό δεν έχει).
Έρχεται η σειρά του Δήμου Φλώρινας,  φορτώσει ένα ακόμη βάρος στις πλάτες μας, Να επιβεβαιώσει το ρόλο της τοπικής «αυτο»διοίκησης, ότι λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του κράτους, με το οποίο αφενός αδειάζει με έναν ακόμη τρόπο την τσέπη μας και αφετέρου οδηγεί με έναν ακόμη τρόπο στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, στη μετατροπή τους από κοινωνικές δομές σε «μαγαζιά».
Χωρίς καμία ντροπή και τύψη, οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου (Απιδόπουλος Γεώργιος, Μπαρδάκας Χρήστος, Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος, Καρακόλης Μιχαήλ, Ευαγγέλου Νικόλαος, Σίπκας Αντώνιος (που ήταν και ο εισηγητής του θέματος), Αλεξιάδης Νικόλαος, Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος, Τσορμπάρης Σωτήριος, Σερίδης Πέτρος, Λουκάς Δημήτριος, Ζαέκης Αντώνιος, Θεοφανίδης Δημήτριος, Ουλιάρης Θεόδωρος, Δούμτσης Νικόλαος) και με το Δήμαρχο να λάμπει δια της απουσίας του (ενώ άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης αποχώρησαν εντέχνως πριν την ψήφιση του θέματος), έδωσαν τη χαριστική βολή στον όποιο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα είχαν μέχρι σήμερα οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Φλώρινας, με αστείες κυριολεκτικά δικαιολογίες πχ ότι οι γονείς των νηπίων αδιαφορούσαν να υποβάλουν δικαιολογητικά για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Αλήθεια, πριν το ΕΣΠΑ, από την ίδρυσή τους και μέχρι το 2013, πώς λειτουργούσαν οι παιδικοί σταθμοί; Ή πώς θα λειτουργούν αν αυτό το πρόγραμμα, το οποίο μας «χαρίζει» η καλή ΕΕ (από την κλεμμένη υπεραξία βεβαίως των εργαζομένων σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο) καταργηθεί; Τι θα κάνουν με τις κατηγορίες των γονέων που είναι «προνομιούχοι» και δεν είναι επιλέξιμοι στο ΕΣΠΑ πχ δημόσιοι υπάλληλοι ή όσοι καταφέρνουν ακόμα και διατηρούν ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης; Και, τέλος, τι θα κάνουν με τους άνεργους και χαμηλόμισθους γονείς που τα παιδιά τους δεν έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο ΕΣΠΑ; 
Δεν μπαίνουμε σε διαχειριστικές λογικές. Πληρώνουμε με χίλιους δυο τρόπους. Με τους άμεσους φόρους, τους έμμεσους φόρους, με τη δουλειά μας (όσοι έχουμε ακόμα). Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα των παιδιών μας.
Καλούμε τους γονείς, τωρινούς και μελλοντικούς, να μην εφησυχάζουν. Η Κερκόπορτα άνοιξε. Πρέπει, αν δεν τα καταφέρουμε να την κλείσουμε, να εμποδίσουμε τα χειρότερα. Η αφαίμαξη δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.
Με συλλογικό και οργανωμένο τρόπου να διεκδικήσουμε:

§           Κατάργηση των τροφείων
§           Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
§           Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
§           Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
§           Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
§           Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.
Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος ΟΓΕ – Σωματείο Εμπορικών/Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.