Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση για τους συμβασιούχους του Δήμου Φλώρινας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ανακοίνωση για τους συμβασιούχους του Δήμου Φλώρινας
Οι εξελίξεις με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το λεγόμενο συνταγματικό κώλυμα του 24μηνου είναι πρόκληση για εκατοντάδες μακροχρόνια ανέργους που βρήκαν δουλειά στους δήμους μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, τη στιγμή που το άτεγκτο για τους εργαζόμενους αστικό κράτος είναι πάντα πρόθυμο και κατοχυρώνει πλήθος φοροαπαλλαγών και άλλων προνομίων για το μεγάλο κεφάλαιο. Αποκαλύπτεται το αντεργατικό - αντιλαϊκό πρόσωπο και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και κρατώντας ομήρους και απλήρωτους εκατοντάδες εργαζόμενους σε δήμους και ΦΟΣΔΑ, μπαλάκι των ελεγκτικών μηχανισμών και μερίδας δημάρχων. Κανείς από τους υπευθύνους, με πρώτη την ευθύνη στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να καμώνεται πως πασχίζει να δώσει λύση. Με τις ενέργειές τους χλευάζουν το δικαίωμα των εργαζομένων στο μεροκάματο, αρνούνται σκόπιμα εδώ και χρόνια τις προσλήψεις, παρά τα χιλιάδες κενά στους δήμους, επιδιώκουν να οδηγήσουν κρίσιμους τομείς, όπως η καθαριότητα, σε πλήρη ιδιωτικοποίηση, να τσακίσουν εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.
Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι η παράταση των συμβάσεων από μόνη της δεν απαντά στο πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό σε κρίσιμες υπηρεσίες των δήμων όπως η καθαριότητα. Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση για παράταση των συμβάσεων ήταν για να κερδίσει χρόνο, να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, να μη διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει έγκαιρα καταθέσει σχετική τροπολογία, διασφαλίζοντας την αυτοδίκαιη μετατροπή των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η κυβέρνηση τότε δεν την έκανε δεκτή και είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη που σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι είτε βρίσκονται απλήρωτοι είτε κάποιοι από αυτούς ήδη απολυμένοι και ακόμη περισσότεροι υπό την απειλή της απόλυσης.


Η κυβέρνηση από την άλλη μπορεί, για μια ακόμη φορά, να νίπτει τα χέρια της ως Πόντιος Πιλάτος και να επικαλείται υποκριτικά ότι τάχα “ήθελε αλλά δεν μπόρεσε”! Χιλιοπαιγμένο αντιλαϊκό έργο που επαναλαμβάνεται με θύμα τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα δικαιώματα του λαού μας.
Στο Δήμο Φλώρινας με παράταση της σύμβασής τους εργάζονται τριάντα τέσσερις (34) συμβασιούχοι που εργάζονται στους τομείς Καθαριότητας (19 συμβασιούχοι), Κοιμητηρίων (10 συμβασιούχοι), Πρασίνου (1 συμβασιούχος) και Ηλεκτροφωτισμού (4 συμβασιούχοι), που αν απολυθούν οι συνέπειες στους κρίσιμους αυτούς τομείς θα είναι πολύ σοβαρές.
Η μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν συνέβη ποτέ.  Οι εργαζόμενοι που ήρθαν στους δήμους δεν μπήκαν από το παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού κλπ να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.
Απαιτούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, κατακαλόκαιρο, γυμνές από προσωπικό. Με νομοθετική παρέμβαση να μονιμοποιήσει τώρα το προσωπικό.
Απαιτούμε από την  κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, μέλος της οποίας είναι και ο δήμαρχος Φλώρινας, να μη διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν!
Με βάση και τα παραπάνω γεγονότα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης – κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν αλώβητο.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους συμβασιούχους του Δήμου Φλώρινας.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
Ζητάμε από τη διοίκηση του Δήμου Φλώρινας να θέσει το θέμα άμεσα στην ΚΕΔΕ και να απαιτήσει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου.
Απαιτούμε την μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων του Δήμου σε αορίστου χρόνου.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσια διαχείριση απορριμμάτων που να εξασφαλίζει φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες για τους δημότες και πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους, χωρίς εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ κλπ. Διεκδικήσεις που προϋποθέτουν αγώνα κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, που καραδοκεί να βγάλει χρυσό από τα σκουπίδια, στις πλάτες των δημοτών και των εργαζομένων

29 Μάη  2017








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.