Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η παράσταση «Με τη σκέψη στην πατρίδα» παρουσιάζεται στις 13 Μάη στο ΚΘΒΕ (TRAILER) θεατρικό έργο της Ιωάννας Στεφανίδου «Με τη σκέψη στην πατρίδα» σε σκηνοθεσία Ελένης Μακίσογλου παρουσιάζει το Σάββατο 13 Μάη στις 19.00 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΚΘΒΕ) η θεατρική ομάδα «Πολιτική Σκηνή» της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Λίγα λόγια για την παράσταση: Μετά τη λήξη του μεγαλειώδους αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, χιλιάδες μαχήτριες και μαχητές αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς στις Λαϊκές Δημοκρατίες.
Οι σοσιαλιστικές χώρες, και πρώτα απ’ όλες η Σοβιετική Ένωση, τους υποδέχτηκαν, τους αγκάλιασαν, γιάτρεψαν τις πληγές τους και τους έδωσαν τη δυνατότητα να μορφωθούν, να δουλέψουν, να πάρουν μέρος στη σοσιαλιστική οικοδόμηση.
Το θεατρικό έργο «Με τη σκέψη στην πατρίδα» ακολουθεί τη ζωή των ηρώων -πολιτικών προσφύγων- μέχρι τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα και την προσπάθειά τους να ριζώσουν και πάλι στην πατρίδα.
Διαβάστε αναλυτική παρουσίαση της παράστασης στον «Ριζοσπάστη» της Πέμπτης 11 Μάη 2017 (Πατήστε ΕΔΩ)
Το trailer της παράστασης είναι από την πρώτη παράσταση που δόθηκε από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς της ΟΓΕ, «Χωρίς Αυλαία», σε σκηνοθεσία Τιτίκας Δελιγκά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.