Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, μέλους της ΟΓΕ, και του Σωματείου Εμπορικών – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας (Μέλος του ΠΑΜΕ): «Όχι στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας»


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας, με μια απαράδεκτη απόφασή του επιβάλλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας, με παραπομπή μάλιστα στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, σύμφωνα με τον οποίο, αν δεν καταβληθούν για δύο μήνες, διακόπτεται η φιλοξενία του παιδιού. Η Δημοτική Αρχή Φλώρινας σπεύδει να εισάγει  άμεσα το θέμα, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 15-5-2017, ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση. Αλήθεια, πώς έχει σκοπό να εφαρμόσει η Διοίκηση κάτι τέτοιο; Τη ώρα που θα πάει μια μάνα, η οποία δεν έχει πληρώσει, με το παιδί της αγκαλιά, θα το διώχνει η υπεύθυνη του παιδικού;  Ή μήπως προτίθενται να προβούν σε κατασχέσεις λόγω μη πληρωμής τροφείων, όπως απειλούν άλλοι δήμοι ότι θα κάνουν;


Και αυτό, την ώρα που μια νέα συμφωνία κυβέρνησης κουαρτέτου έρχεται να προστεθεί στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, η οποία περιλαμβάνει μέτρα που σαρώνουν μισθούς και συντάξεις, μειώσεις στο επίδομα ανεργίας, περικοπές στα οικογενειακά και άλλα επιδόματα, καθώς και νέες αιματηρές αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Και όλα αυτά έρχονται βέβαια να προστεθούν στα βάρη που ήδη σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.



Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση του νομικού προσώπου επιχειρεί να φορτώσει ένα νέο χαράτσι στις ήδη επιβαρυμένες λαϊκές οικογένειες. Πριν από τρία περίπου χρόνια, είχε αποφασίσει και πάλι επιβολή τροφείων, όμως η απόφαση αυτή δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από κινητοποίηση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, του Σωματείου Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και άλλων φορέων.
Επιπλέον, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έμειναν στο Δήμο μας παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.   
Η πολιτική που θεωρεί πως δημόσιες υποδομές μπορούν να προσφέρονται με πληρωμή είναι απαράδεκτη καθώς βλέπει βασικές πλευρές που διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση του λαού, όπως η παιδεία και η υγεία, σαν εμπορεύματα που η πρόσβαση σε αυτά κρίνεται από το αν κάποιος μπορεί να πληρώσει.
Καλούμε τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, όταν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσουν αυτό το μέτρο, (το οποίο εκτός από ένα ακόμα βάρος για την λαϊκή οικογένεια, θα συνιστά και μια ακόμα επιβεβαίωση της ευθύνης των δημοτικών αρχών για την πολιτική που ασκούσαν και ασκούν τόσα χρόνια  με κύρια κατεύθυνση την απαλλαγή του κράτους από οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης και την επιβάρυνση των δημοτών με ανταποδοτικές παροχές).
Καλούμε τους γονείς των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο να εμποδίσουν να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση. Πρόκειται για ένα «παράθυρο» που, αν το αφήσουμε ανοιχτό, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο μέλλον σε αυξήσεις των ποσών.
Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί το θέμα τη Δευτέρα 15 Μάη στις 3μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος
Διεκδικούμε:
§  Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
§  Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
§  Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
§  Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.

§  Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.