Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας «ας μιλήσουμε για την ουσία – ας πούμε αλήθειες»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας
«ας μιλήσουμε για την ουσία – ας πούμε αλήθειες»
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαράδεκτη υπερψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Μάη της επιβολής τροφείων στις οικογένειες των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας.
Η φορομπηχτική αυτή απόφαση σε καιρούς μεγάλης οικονομικής κρίσης και ανέχειας προκαλεί το συναίσθημα των συμπολιτών μας, η ανάλγητη αυτή απόφαση της δημαρχιακής πλειοψηφίας επιβαρύνει με ακόμη ένα χαράτσι τις νεαρές οικογένειες και μειώνει το ήδη φτωχό εισόδημά τους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κώφευσαν στις εκκλήσεις  του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας (ΟΓΕ), και την αγωνία του Σωματείου Εμπορικών – Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Π.Α.ΜΕ.) που ζητούσαν την καταψήφιση της απόφασης του Νομικού Προσώπου γιατί η επιβολή τροφείων θα επιβαρύνει με νέα έξοδα τα ήδη φτωχά εισοδήματά τους. Η επιβολή οποιουδήποτε «χαμηλού» ποσού δεν είναι παρά η Κερκόπορτα, που θα οδηγήσει σε αύξησή τους. Ακόμα και έτσι, από αύριο ένα ζευγάρι ιδιωτικών υπαλλήλων  των 600 € καλείται να πληρώσει περίπου 350€ τον χρόνο για ένα παιδί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς!


Καταδικάζουμε την απάθεια των δημοτικών συμβούλων της δημαρχιακής πλειοψηφίας που δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη υπεράσπισης της εισήγησης που τελικά ψήφισε. Η επιβολή αυτή των τροφείων, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι απλά η υλοποίηση των κυβερνητικών επιταγών, είναι η απόδειξη ότι η τοπική διοίκηση είναι το μακρύ χέρι του κράτους.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με την στήριξη της ΝΔ, του Σύριζα, του Πασόκ κλπ κυβερνητικών συνδυασμών ή οι δήθεν ανεξάρτητοι «αντάρτες» προερχόμενοι από τις τάξεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, υπηρετούν πιστά τις επιταγές της κάθε μνημονιακής κυβέρνησης, εκτελούν με ευλάβεια τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, οι αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων στοχεύουν στην αφαίμαξη των εργαζομένων – δημοτών τους.
Καταγγέλλουμε τη δημαρχιακή πλειοψηφία, γιατί θεωρεί ότι η πρόνοια και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι δομές προσχολικής εκπαίδευσης είναι εμπόρευμα και θα πρέπει να προφέρονται αντί αντιτίμου.
Είναι ντροπή, τη στιγμή που ψηφίζονται εφαρμοστικοί νόμοι της νέας συμφωνίας κυβέρνησης – κουαρτέτου  ο δήμος Φλώρινας να συνεισφέρει στην φτωχοποίηση των εργαζομένων με την επιβολή τροφείων.  
Καταδικάζουμε την απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κατά την συζήτηση του θέματος των τροφείων, να στερήσει, προσχηματικά και επικαλούμενος  την δήθεν νομιμότητα (μάλλον αγνοεί το γράμμα και την ουσία του άρθρου 4 του Κανονισμού) και κυρίως ανήθικα, τον λόγο από το δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης Φλώρινας». Η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου επιθυμούσαν να μην αφήσουν να ακουστεί η αλήθεια και επέλεξαν για μια ακόμα φορά και αυτήν την οδό της παραπλάνησης με την χρήση του ψέματος, έτσι στην εισήγηση του θέματος (3ο) επιβολής τροφείων, η απόφαση 48/2017 του Νομικού Προσώπου κάνει λόγο, ως αιτιολογία ότι «αναγκαζόμαστε … δεδομένης της δυσχέρειας του Δήμου να καλύψει ένα τόσο μεγάλο ποσό,…» αντίθετα στις 21.03.2017 η Προϊσταμένη του Νομικού Προσώπου Κα Γκορτσίλα Ελένη με το με ΑΠ 699/2016  Έγγραφό της μας διαβεβαίωνε ότι «Δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού ή χρηματοδότησης καθώς όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2016-2020». Πότε λέει αλήθεια το Νομικό Πρόσωπο στις 21.03.2017 ή στις 15.05.2017 ; !!! Τι παιχνίδια παίζονται πίσω από τις πλάτες των γονιών και κάθε εργαζόμενου;
Η Δημοτική Αρχή οφείλει μια απάντηση!
Πότε λένε αλήθεια και πότε ψέμματα;  

Αυτά τα ερωτήματα και δεδομένα, που θα έθετε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέλησε να καταπνίξει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου αφαιρώντας μας προκλητικά τον λόγο.
   Καταγγέλλουμε, ακόμα, την ελεεινή, «ασφαλίτικη» μεθόδευση του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου, που εκτελώντας χρέη «μονταζιέρας», περιέλαβε για πρώτη φορά, στο σχετικό δελτίο τύπου, «πετσοκομμένο» βίντεο, όπου περιλαμβάνει την οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας στην προκλητική μεθόδευση (αποκρύπτει όμως τις τοποθετήσεις φορέων και πολιτών καθώς και μέρος της τοποθέτησης του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης),  για την έκταση της οποίας αντίδρασης εκφράστηκε αργότερα, ούτως ή άλλως η λύπη,  δεν υπήρξε καμία ζημία, το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν και το  Συμβούλιο συνέχισε κανονικά τις εργασίες του με την συμμετοχή του συμβούλου μας. Το Γραφείο Τύπου  Δημάρχου όμως επέλεξε να διοχετεύσει το βίντεο στον τύπο (προς τιμή τους η πλειοψηφία των φλωρινιώτικων μέσων αρνήθηκε να αναμεταδώσει) ώστε να αποκρύψουν την ουσία της μεθόδευσης και το περιεχόμενο της απαράδεκτης απόφασης που έλαβαν.  
Δεν θα γίνουμε συνεργοί στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων! Θα επιμείνουμε στην άρνηση επιβολής τροφείων και καλούμε το γονεϊκό κίνημα να συμπαρασταθεί.

Καταψηφίσαμε το θέμα, γιατί η υγεία, η πρόνοια, η προσχολική εκπαίδευση, η παιδεία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι αντικείμενα επιχειρηματικής δράσης, δεν είναι εμπορεύματα, είναι δικαιώματα και πρέπει να προστατεύονται και να παρέχονται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους τους πολίτες. 
 Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για την ανάκληση της προκλητικής αντιλαϊκής απόφασης και καλούμε κάθε γονέα, εργαζόμενο φορέα να πάρει συγκεκριμένη θέση.
  
                                                            Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας
                                                            Φλώρινα, 18 Μάη 2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.