Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας: "Τροφεία" ... το νέο χαράτσι του Δήμου Φλώρινας

19η τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας – 15.05.2017
ΘΕΜΑ 3ο «Καθορισμός Οικονομικής εισφοράς (τροφείων) των φιλοξενουμένων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού» - Απόφαση  48/2017 του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης Δήμου Φλώρινας.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φλώρινας 

Το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Φλώρινας κατ’ ευφημισμόν «κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης» αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επιβολή τροφείων.
 
Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από την διοίκηση του Δήμου Φλώρινας σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2014-2018, των εφαρμοστικών νόμων της αντιλαϊκής πολιτικής. Με την απόφαση 48/2017 του ΝΠΔΔ, έχουμε την επιβολή προοδευτικής κλίμακας τροφείων με εισοδηματικά κριτήρια.
Η φορομπηχτική αυτή απόφαση είναι επιεικώς απαράδεκτη και καλούμε το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου  να την αποσύρει και να την ακυρώσει. Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα που στενάζει είναι η μείωση δημοτικών τελών και φόρων και όχι η επιβολή εισφορών,  τελών και η αύξηση των ήδη υπαρχόντων.
Κατά τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου συμπεριλαμβανομένου του ΝΠΔΔ δηλώσαμε ότι: Δεν αποδεχόμαστε τη διεύρυνση της φοροεισπρακτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης που το Υπουργείο Εσωτερικών (26/09/14) ονομάζει “βελτίωση της εισπραξιμότητας ιδίων εσόδων”.

Θα βάλουμε εμπόδια στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής, διεκδικώντας με όρους κινήματος λύσεις στα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα. Για εμάς παραμένουν στην πρώτη γραμμή των αγώνων τα αιτήματα και  επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.

Ενδεικτικό είναι ότι οι Δήμαρχοι που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης ενέκριναν ομόφωνα με πρόσφατη απόφασή τους την κατάργηση όλων των τροφείων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς από την νέα σχολική χρονιά.

Οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν προνοιακές δομές και πρέπει να ωφελούνται οι δημότες χωρίς καμία διάκριση. Δεν μπορεί να τους μετατρέπουν σε επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος σε βάρος της τσέπης του λαού, με τον αποκλεισμό των παιδιών βάζοντας φραγμούς.

Κατ’ αρχήν 153 από τα 368 παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς σταθμούς είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Το αιτούμενο είναι να ενταχθούν όλα τα παιδιά στο ΕΣΠΑ και να επιχορηγούνται οι παιδικοί μας σταθμοί από αυτό, ένα τέτοιο ποσό ως επιχορήγηση είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες των παιδικών σταθμών. Με τη χρηματοδότηση καλύπτονται οι επιλέξιμες δαπάνες. Φόροι – εισφορές, επιχορηγήσεις από θεσμοθετημένους πόρους για κάλυψη λειτουργικών  δαπανών, Άρθρο 25 Ν1828/89 ΚΑΠ για την κάλυψη γενικών αναγκών. Επιχορήγηση από ΕΣΠΑ για ΚΗΦΗ. Επιχορήγηση από ΕΣΠΑ για κατ’ οίκον φροντίδα. Επιχορήγηση από ΕΕΤΑΑ για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το κόστος μισθοδοσίας των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων αορίστου, καλύπτεται από τα τακτικά έσοδα (επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) χωρίς την επιβάρυνση του Δήμου.

-Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Νομικού Προσώπου που το οδηγεί στην επιβολή τροφείων ; 
-Γιατί οι δαπάνες των παιδικών σταθμών δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ; 
-Γιατί ο δήμος μας δεν διεκδικεί αύξηση της κρατικής επιχορήγησης ώστε να καλύπτει βασικές προνοιακές ανάγκες; 
-Πώς γίνεται το Μάρτιο το Νομικό Πρόσωπο να μην έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα και ξαφνικά στην εισήγηση σήμερα να διαβάζουμε ότι έχει οικονομικό πρόβλημα;

Είναι γνωστό ότι η Τοπική Διοίκηση αποτελεί βασικό εργαλείο για τη συνέχιση της προώθησης των αναδιαρθρώσεων (δηλ. αντιδραστικών αλλαγών) έχει αποστολή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης, σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, αυτόν τον ρόλο παίζει και η διοίκηση του δικού μας δήμου.
Επιχειρήθηκε και στο παρελθόν η επιβολή τροφείων αλλά ευτυχώς το δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε την πρόταση, και σήμερα ακούστηκαν αντιδράσεις από τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, ελπίζουμε και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να συμπαραταχθούν μαζί μας και να καταψηφίσουν για ακόμα μια φορά την πρόταση – απόφαση του Νομικού Προσώπου.

Δεν θα γίνουμε συνεργοί για την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, στην περιφρόνηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών χρειάζεται «εξορθολογισμός» και συγκράτηση του λειτουργικού χαρακτήρα δαπανών της Τοπικής Διοίκησης. Θεωρούμε ότι αυτά είναι ασυμβίβαστα και μη ρεαλιστικά!  Θα επιμείνουμε στην άρνηση επιβολής τροφείων και καλούμε το γονεϊκό κίνημα να συμπαρασταθεί.

Τα τροφεία είναι το νέο "χαράτσι" ! 
Σήμερα 10 ευρώ/μήνα, αύριο 10 και 100 ! 

Καταψηφίζουμε το θέμα, γιατί η υγεία, η πρόνοια, η προσχολική εκπαίδευση, η παιδεία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι αντικείμενα επιχειρηματικής δράσης, δεν είναι εμπορεύματα, είναι δικαιώματα και πρέπει να προστατεύονται και να παρέχονται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους τους πολίτες.  

                                                       Για την Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας
                                                            Φλώρινα, 15 Μάη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.