Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Αύριο να φτάσει ο Ριζοσπάστης σε κάθε εργατικό και λαϊκό σπίτι. Εξόρμηση και στη Φλώρινα, όπως και σε όλη την Ελλάδα



Από σήμερα Σάββατο θα φτάσει σε πολλές Οργανώσεις ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης», με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, για να ξεκινήσει η μεγάλη πανεξόρμηση σε όλη την Ελλάδα.
Η ΚΕ του Κόμματος δίνει στη δημοσιότητα το σημαντικό αυτό ντοκουμέντο πέντε μήνες πριν τη μεγάλη επέτειο των 100 χρόνων, εγκαινιάζοντας έτσι μια πολύμορφη πολιτική δράση των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Γι' αυτό η επιτυχημένη εξόρμηση θα αποτελέσει το καλύτερο ξεκίνημα για τον εορτασμό αυτόν της πρώτης νίκης της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της και της οικοδόμησης του πρώτου εργατικού κράτους. Αυτή η πολύμορφη δράση του Κόμματος μπροστά στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση θα περιλαμβάνει εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» και αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη».


Η δημοσίευση του ντοκουμέντου αυτού αποτελεί επίσης μέρος της προσπάθειας που κάνει το ΚΚΕ εδώ και πάνω από 20 χρόνια για τη μελέτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και των αιτιών της αντεπανάστασης. Κορυφαία στιγμή αυτής της μεγάλης προσπάθειας αποτέλεσε το 18ο Συνέδριο του Κόμματος (2009), που κατέληξε σε απόφαση εκτιμήσεων και συμπερασμάτων για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ. Μάλιστα, το Κόμμα είχε επισημάνει ότι η μελέτη θα συνεχιστεί για το πώς εκφράστηκε σε άλλα κράτη η μορφή της εργατικής εξουσίας, για πλευρές της σοσιαλιστικής εξουσίας κ.λπ. Στην Απόφαση του 18ου Συνεδρίου αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε και δεχόμαστε ότι η μελλοντική ιστορική μελέτη, από το Kόμμα μας και διεθνώς από το κομμουνιστικό κίνημα, σίγουρα θα φωτίσει περισσότερο τα ζητήματα της πείρας της EΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών κρατών. Αναμφίβολα, θα προκύψουν και ζητήματα συμπλήρωσης, βελτίωσης και εμβάθυνσης κάποιων εκτιμήσεών μας. Άλλωστε, η ανάπτυξη της θεωρίας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι αναγκαιότητα, ζωντανή διαδικασία, πρόκληση για το Kόμμα μας και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, σήμερα και στο μέλλον».
Η προσπάθεια αυτή που κάνει το ΚΚΕ αποτελεί πρωτοπόρα συμβολή ιστορικής σημασίας για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ισχυροποιούν τόσο το ίδιο το Κόμμα μας, όσο και άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, γιατί φωτίζουν καλύτερα την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας.
Είναι διαπιστωμένο ότι αποτελεί όρο για να υλοποιηθούν και όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα του Κόμματος η ένταση αυτής της συζήτησης, πλατιά μέσα στην εργατική τάξη: Ότι ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται, αλλά ανατρέπεται, ότι ο σοσιαλισμός, παρά το προσωρινό ιστορικό πισωγύρισμα, αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αποφασιστικά για τη διακίνηση της Διακήρυξης

Για την επιτυχία της μεγάλης εξόρμησης του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», που για πολλές περιοχές θα ξεκινήσει από αύριο, παίρνουμε από σήμερα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Με τη συμμετοχή φίλων και οπαδών, με καλό σχεδιασμό και διάταξη δυνάμεων σε γειτονιές και χώρους δουλειάς, με φιλόδοξα πλάνα να φτάσουμε σε χιλιάδες εργάτες και λαϊκά σπίτια. Γι' αυτή ακριβώς την προετοιμασία ο «Ρ» συνομίλησε με στελέχη του Κόμματος. 
Διαβάστε αναλυτικά για την προετοιμασία της μεγάλης εξόρμησης με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» στο ρεπορτάζ του «Ρ» της Παρασκευής 19 Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.