Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζεται η συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας - Όλοι στα σημερινά συλλαλητήρια

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται η συμβολική κατάληψη στουπουργείο Εργασίας από εργαζόμενους σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ θα δώσει ανοικτή συνέντευξη Τύπου στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, με θέμα το «πόρισμα των σοφών» και τις εξελίξεις γύρω από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα σημερινά συλλαλητήρια. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια αλλά και σε δεκάδες πόλεις της χώρας. 
Η συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Στην πρόσοψη του κτιρίου έχει αναρτηθεί γιγαντοπανό με το σύνθημα: «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις ομαδικές απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στη φτώχεια, στην ανεργία» και καλεί στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, καθώς και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. 
Το πρωί της Παρασκευής το πανό της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά ήταν το πρώτο που άνοιξε ενώ στην κινητοποίηση παρευρίσκεται και σήμερα ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Από την εξέδρα που είχε στηθεί, στη διάρκεια όλης της χθεσινής μέρας δόθηκε βήμα σε δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων, που είτε συμμετείχαν στην κινητοποίηση είτε βρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. 

Το βράδυ στήθηκε ένα πραγματικό λαϊκό γλέντι με χορούς και τραγούδια του αγώνα. Στην εξέδρα ανέβηκαν μουσικοί από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.
Όσο περνούσε η ώρα, τόσο πύκνωνε και εναλλασσόταν ο κόσμος που έφτανε στο χώρο της διαδήλωσης. 
Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έστησε το βραδινό τραπέζι με φασολάδα, φακές και σαρδέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.