Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Νέα προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ επιχείρησε να στήσει η ναζιστική ΧΑ

Απάντηση στις χιλιοπαιγμένες συκοφαντίες των χρυσαυγιτών έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης

Καθαρή προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, αναμασώντας χιλιοπαιγμένες συκοφαντίες, επιχείρησαν να στήσουν και πάλι στη Βουλή, το πρωί του Σαββάτου, οι βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια.
Τους καίει το κύρος του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και το λαό



Σε διατεταγμένη αποστολή που «έβγαζε μάτι», ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, αφιέρωσε όλη του την ομιλία στην αντικομμουνιστική του επίθεση: Με άναρθρες κραυγές, κρατώντας το τάχα... μυστικό συμβόλαιο για την «αγοραπωλησία του 902», άρχισε να κάνει λόγο για παρανομίες, για μυστικές διαδρομές του ΚΚΕ με οφ σορ εταιρίες, για λεφτά που... έφαγε, ενώ αυτά θα μπορούσαν να δοθούν στους φτωχούς και άλλα παρόμοια.
Όμως δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Συνεχίζοντας να αποκαλύπτει ότι αυτό που «καίει» τη Χρυσή Αυγή είναι το κύρος του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, ακριβώς επειδή πρωτοστατεί στους αγώνες για το δίκιο της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού, ενάντια στα αφεντικά του φασιστικού μορφώματος, δηλαδή τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τα άλλα τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου, έφτασε να ισχυριστεί ότι «το ΚΚΕ είναι τσιράκι του συστήματος» (!), ανέσυρε τις μουχλιασμένες συκοφαντίες του αυριανισμού περί «συγκυβέρνησης με τη ΝΔ» και χαρακτήρισε το ΚΚΕ «χύτρα ταχύτητας που όποια αντίδραση του ελληνικού λαού την εξατμίζει», ξεθάβοντας μέχρι και τα γνωστά ασφαλίτικα επιχειρήματα ότι «το ΚΚΕ φύλαγε τη Βουλή από τους αγανακτισμένους»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο είναι «κομμένο και ραμμένο» στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη. Επιπλέον, ενώ η Χρυσή Αυγή είχε πει για το νομοσχέδιο ότι «κινείται σε καλό πλαίσιο», προχτές το βράδυ στην ψηφοφορία επί της αρχής ψήφισε... «κατά». Πρόκειται για τη γνωστή «δυνατότητα» του φασιστικού μορφώματος να προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις, για να ξεγελάει τον κόσμο.
Αντίπαλος τους το ΚΚΕ και όχι τα μεγάλα συμφέροντα με τα οποία συνδέονται ποικιλοτρόπως
Η απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ήταν άμεση. Αφού σημείωσε ότι δεν αξίζει να «σπαταλάς σάλιο και να απαντάς σε αυτούς που έχουν δώσει εντολές για δολοφονίες», σχολιάζοντας πως «φαίνεται ότι η κουκούλα δε φεύγει ποτέ», έδωσε απάντηση στις χρυσαυγίτικες συκοφαντίες.
Σχολιάζοντας τα τάχα... «αποκαλυπτικά» του βουλευτή της ΧΑ, τόνισε ότι όλα είναι πασίγνωστα, «όλα τα υποτιθέμενα "συμβόλαια που καταθέτουν", είναι γνωστά όλα, τα έχουμε καταθέσει στην εφορία, παντού».
«Είναι γνωστό επίσης», πρόσθεσε, «ότι η πώληση της επιχείρησης και όχι της συχνότητας, που έκανε το ΚΚΕ είναι σε μία νόμιμη εταιρεία, που οι πάντες γνωρίζουν ποιος είναι πρόεδρος αυτής της εταιρείας» συμπλήρωσε, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια, ότι τα χρήματα «πήγαν όλα στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία».
«Αυτό που επιβεβαιώνεται σήμερα», τόνισε ο Θ. Παφίλης, «είναι ότι ο αντίπαλος των φασιστών της Χρυσής Αυγής», ο στόχος τους, «είναι να χτυπήσουν το ΚΚΕ και όχι τα μεγάλα συμφέροντα με τα οποία συνδέονται ποικιλοτρόπως».
«Εκτελούν συμβόλαια είτε θανάτου είτε άλλου είδους» πρόσθεσε, και «η θέση που πρέπει να τους δώσει ο λαός είναι, όπως λέει ο αρχηγός τους, στους ηττημένους του 1945, δηλαδή στα σκουπίδια της ιστορίας».
Ο Γ. Λαγός κάνοντας μία προσπάθεια να απαντήσει, είπε ότι η ΧΑ δεν κατηγορείται για δολοφονίες, αλλά «για συνομιλίες και ομιλίες» (!), για να πάρει και εδώ την απάντηση από τον Θ. Παφίλη: «Φαίνεται ότι τα μαχαίρια τα ονομάζουν ομιλίες και τις δολοφονίες τις ονομάζουν πολιτική δράση (...) Και οι πρόγονοί τους, τα ίδια έκαναν στα μπλόκα, φορούσαν κουκούλες και έδειχναν».
............................................................................................................... /// ..............................

Δημοσίευση από 06 Αυγούστου 2013 για το δήθεν κρυφό συμβόλαιο πώλησης του 902 ..... 
ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/article/40869/kke-giati-einai-kathari-i-polisi-toy-902-kai-vromikoi-osoi-tin-epikrinoyn ...
παραθέτουμε το κείμενο:
To KKE επιβεβαίωσε τελικά στις 5 Αυγούστου και μετά τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ότι όντως πούλησε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του 902 σε επιχειρηματία που δεν κατονομάζει. Ενώ με σχόλιο στο επίσημο πόρταλ του κόμματος απαντά σε χτεσινό σχόλιο που φιλοξένησε το Κουτί της Πανδώρας.
Παραθέτουμε αυτούσια τα κείμενα του ΚΚΕ. Κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση "902 αριστερά στα FM" σχετικά με το σταθμό. Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό "902" δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.
Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά.
Ο "902" ραδιόφωνο – τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών.
Ο σταθμός στηρίχτηκε ως εκφραστής του δίκιου του λαού και από ευρύτερο λαϊκό κόσμο.
Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρεία "Ραδιοτηλεοπτική", καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και τη στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.
Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρεία "Ραδιοτηλεοπτική".
Η σημερινή οικονομική κατάσταση της "Ραδιοτηλεοπτικής" δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα, λεκτικά και ηχητικά, παραμένουν στο Κόμμα.
Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού.
Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.
Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον "902" και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του "902". Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε».
Και η απάντηση στο Κουτί της Πανδώρας
Ιδού χωρίς σχόλια και το σχόλιο του ΚΚΕ για το σημείωμα στο Κουτί της Πανδώρας:
«Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις βρωμιές σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή την πώληση του 902, θα ήταν οι ΣΥΡΙΖαίοι και μάλιστα οι πιο δοκιμασμένοι από το σινάφι τους σε τέτοιες αντιΚΚΕ αποστολές.
Ο λόγος για τον Θ. Καρτερό, ο οποίος σ' ένα λίβελο από τον «φιλόξενο» ιστότοπο του Κ. Βαξεβάνη (είχε πρεμούρα να γράψει και δεν κρατιόταν μέχρι να βγει η «Αυγή» την Τρίτη), καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι πούλησε τον σταθμό σε καπιταλιστές και ότι τώρα από «αντιμνημονιακός», ο σταθμός θα γίνει μνημονιακός. Το κατηγορεί ακόμα ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του σταθμού όπως κάθε άλλη καπιταλιστική επιχείριση.
Δεν θα ασχοληθούμε με τις συκοφαντίες του Καρτερού, στις οποίες άλλωστε απαντάει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Αλλά επειδή η πρόκληση έχει τα όριά της, όταν ο Καρτερός και το κόμμα του υπονοούν συναλλαγές του ΚΚΕ με τους καπιταλιστές και συμβιβασμό με το σύστημα, καλά θα κάνουν να κοιτάζονται στον καθρέπτη.
Αυτοί είναι που σαν ΣΥΡΙΖΑ, σαν Αυγή, σαν Κόκκινο και Left.gr δε χορταίνουν να γράφουν ύμνους για τους «υγιείς καπιταλιστές», τους οποίους υπόσχονται να βοηθήσουν όταν γίνουν κυβέρνηση.
Αυτοί είναι που συναγελάζονται με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και κατά δήλωση στελέχους τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους βιομήχανους.
Ο 902 ήταν η φωνή των εργαζόμενων απέναντι στον ΣΕΒ που λιβανίζει το κόμμα του Καρτερού και όλα τα άλλα είναι «εκ του πονηρού».
Όσο για το «ρεπορτάζ» στην Iskra του Λαφαζάνη, όσοι οραματίζονται ένα ΚΚΕ «σούπα», με όχημα και τη μετατροπή του 902 σε σταθμό «κανάλι όλης της Αριστεράς με τη στήριξη όλων των Αριστερών δυνάμεων», ας αλλάξουν πλευρό. Είναι γνωστή η τακτική τους να δημιουργούν συγχύσεις στο λαό με κάθε αφορμή και η μπογιά τους έχει ξεφτίσει».
Επίσης για το πόσο κρυφό ήταν το συμβόλαιο πώλησης του 902 από το ΚΚΕ που όψιμα ανακάλυψαν τα φασισταριά της χ.α. ιδού και άλλο δημοσίευμα της "ief" από 25.08.2013. 

Παραθέτουμε το κείμενο: 
Πολλές ρήτρες και σαφείς κατευθύνσεις για την μετέπειτα πορεία και λειτουργία του 902, «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» επισήμως, περιλαμβάνει το συμβόλαιο πώλησης της εταιρείας από το ΚΚΕ στην κυπριακή Α-Orizon Media Ltd.
Το συμβόλαιο παρουσιάζει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» υπεγράφη την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο συμβολαιογραφικό γραφείο της κυρίας Ευθαλίας Συκιώτη και έχει 28 φύλλα. Παρόντες ήταν εκ μέρους του ΚΚΕ ο συνταξιούχος κ. Γεώργιος Σκιαδιώτης (πληρεξούσιος αντιπρόσωπος) και από την κυπριακή εταιρεία ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Μπούρας.
Στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ το κόστος – 1,5 εκατομμύριο η προκαταβολή
Με βάση το συμβόλαιο η συμφωνία έκλεισε στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δόθηκε προκαταβολή με επιταγή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκε σε ελληνική τράπεζα τις 10 Ιουλίου, ενώ σε περίπτωση μη εξόφλησης έως τις 14 Αυγούστου το συμβόλαιο ανατρέπεται.
Το υπόλοιπο ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ θα εξοφληθεί με συγκεκριμένους όρους που συμφωνήθηκαν: Η κυπριακή εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει τις υφιστάμενες οφειλές σε τρίτους πιστωτές ως το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ οι οποίες είναι ληξιπρόθεσμες. Πρόκειται για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΤΕ και στο Δημόσιο. Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. Ευρώ.
Επιπλέον, η αγοράστρια εταιρεία αναλαμβάνει, σε βάθος δεκαετίας, να κάνει τους ανάλογους διακανονισμούς με τις συμφωνίες να υλοποιούνται χωρίς να ευθύνονται τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας του ΚΚΕ και όσοι θήτευσαν σε αυτό έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2013.
Οι ρήτρες για τα υπόλοιπα κόμματα και οι εργαζόμενοι
Ανάμεσα στις πολλές ρήτρες που περιλαμβάνει το συμβόλαιο ενδιαφέρον έχει και εκείνη που αναφέρει ότι δεν θα μεταβιβαστεί ο σταθμός σε εταιρεία που ανήκει σε άλλο κόμμα, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο αγοραστής υποχρεούται να πληρώσει ποινή 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το συμβόλαιο έχει ακόμη και νομισματική ρήτρα που αναφέρει ότι «σε περίπτωση υποτίμησης του εθνικού νομίσματος η αγοράστρια "υποχρεούται να καταβάλει το οφειλόμενο μέρος από το πιστούμενο τίμημα στο ισχύον τότε εθνικό νόμισμα, αλλά στην αξία που συμφωνείται το πιστούμενο τίμημα σήμερα και με βάση την τότε ισοτιμία εθνικού νομίσματος και ευρώ...».
Η πωλήτρια εταιρεία (ΚΚΕ) δηλώνει επίσης ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να εξοφλήσει κάθε οφειλή από τη λύση των συμβάσεων των εργαζομένων, που απασχολούνταν ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2013. Ρητώς συμφωνήθηκε ότι η αγοράστρια εταιρεία δεν βαρύνεται με τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Η πωλήτρια δεσμεύεται επίσης ότι δεν βαρύνεται με πρόστιμο από το ΕΣΡ ή άλλα δάνεια. Η κυπριακή αγοράστρια αναλαμβάνει και την ευθύνη να εξοφλήσει τις οφειλές της εταιρείας προς την Digea.
Στη μεταβίβαση πάντως δεν περιλαμβάνεται το domain 902.gr, καθώς και τα σήματα «902 Αριστερά στα FM» και «902 Τηλεόραση» και ο διακριτικός τίτλος "902 Αριστερά στα FM". Δεν μεταβιβάζεται και το αρχείο της ραδιοτηλεόρασης.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εμφανιζόμενη στο συμβόλαιο μετοχική συμμετοχή του ΚΚΕ στην εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική, που φέρει τον διακριτικό τίτλο «902 Αριστερά στα FM».
Ετσι ο πωλητής δήλωσε ότι έχει την απόλυτη κυριότητα της εταιρείας και συγκεκριμένα 3.617.620 μετοχές, αξίας η καθεμία 0,82 ευρώ. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «902 Αριστερά στα FM και 902 Τηλεόραση», ο οποίος λειτουργεί με απόφαση των υπουργών Προεδρίας, Εσωτερικών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομικών (22414/ Ε3/2992/3.11.1993), αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM». Η εταιρεία του ΚΚΕ συστήθηκε το 1989 και έχει 15 τροποποιήσεις στο καταστατικό της. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σήμερα σε 2.966.448 ευρώ... Με το συμβόλαιο η πωλήτρια εταιρεία δήλωσε ότι μεταβιβάζει και παραδίδει την ψιλή κυριότητα στον αγοραστή, κρατάει την επικαρπία ως τις 10 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια μεταβιβάζει την εταιρεία στο 100% των σχέσεων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.