Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τον φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός !


      Ότι κερδήθηκε ή χάθηκε με πολύ αίμα δεν μπορεί να σβηστεί με βρώμικο μελάνι. Δίνουμε απάντηση, όπως έχουμε χρέος, απέναντι στην τεράστια συντονισμένη επίθεση της μαύρης προπαγάνδας και της ψευτιάς από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα για το «ξαναγράψιμο της ιστορίας». Στην επιχείρηση να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Πρόκειται για την πιο βρώμικη συκοφαντική εκστρατεία. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να πλήξουν την ηθική υπόσταση του κομμουνιστικού κινήματος. Έχουν στόχο σήμερα να ανοίξουν το δρόμο για να χτυπήσουν το κομμουνιστικό και γενικότερα το εργατικό, λαϊκό κίνημα.
Όση χολή και αν χύσουν, όσο μελάνι και αν ξοδέψουν, η αντικειμενική πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να παραποιηθεί στις συνειδήσεις των λαών. Γιατί αυτή γράφηκε από την ίδια την πάλη των λαών, με το αίμα των λαών…
…Το φασιστικό τέρας και τότε και τώρα είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος, γεννιέται στα σπλάχνα του συστήματος, δεν είναι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάτι έξω από αυτό.
Ο φασισμός είναι η ακραία φωνή του κεφαλαίου που αξιοποιείται, χρησιμοποιείται για όσο διάστημα δεν μπορεί να δώσει ό,τι διεκδικεί το κεφάλαιο στις συνθήκες της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, στη στρατηγική ξαναμοιράσματος.
Είναι μορφή άσκησης της εξουσίας των μονοπωλίων, που ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και γενικότερα τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα εξέφρασαν και εξυπηρέτησαν.
… Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της είναι ανάγκη να κάνουν όσες θυσίες και αν χρειαστούν κατά της ιμπεριαλιστικής κατοχής, για να περάσει ο λαός στο προσκήνιο και να διεκδικήσει τη δική του εξουσία, καθώς όσο κυριαρχεί ο καπιταλισμός, ο πόλεμος δεν αποφεύγεται, θα ξαναγυρίζει στη ζωή των λαών, όσο και αν αυτοί επιθυμούν την ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.