Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Δημήτρης Κοτζαρίδης - Δεν ξεχνάμε 20.10.2011


Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας / Πηγή: 902.gr.
Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 20 Οκτώβρη του 2011, και τη μεγάλη κινητοποίηση και συγκέντρωση των ταξικών σωματείων, στο Σύνταγμα. «Από εκείνη τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που χτυπήθηκε από κάθε λογής φασιστοειδών, αναρχικών, χρυσαυγιτών και γνωστών - αγνώστων κουκουλοφόρων, από το κράτος και παρακράτος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο συνάδελφός μας Δημήτρης Κοτζαρίδης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Και προσθέτει:
«Σήμερα και πάντα τιμάμε θα τιμάμε τους συναδέλφους μας που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή στον αγώνα που δίνει η τάξη μας.
Παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από τη συμβολή τους, ατενίζοντας το αύριο. Πιο απαιτητικά παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του κινήματος και την ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής.


Εντείνουμε την προσπάθειά μας απέναντι στο κεφάλαιο και στο πολιτικό του προσωπικό, είτε δεξιό, είτε "αριστερό".
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για να ανοίξουμε το δρόμο για βαθιές και ριζικές αλλαγές, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά σε όλα τα επίπεδα προς όφελος της εργατικής τάξης και των φτωχών στρωμάτων». 
Ποιός ήταν ο Δημήτρης Κοτζαρίδης.
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης ήταν γραμματέας του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων στο Βύρωνα. 

Γόνος οικογένειας κομμουνιστών από τη Ροδόπη.


Σε νεαρή ηλικία είχε οργανωθεί στο Κόμμα. Από το 1980 ήταν οργανωμένος στο Συνδικάτο Οικοδόμων. 

Αντιμετώπιζε πάντα τη ζωή με χαμόγελο και τα τελευταία τρία χρόνια ήταν άνεργος, αλλά δεν το έβαζε κάτω.

Ήταν πατέρας δύο κοριτσιών, απόφοιτων πανεπιστημίων.


"Έφυγε" σε ηλικία 53 ετών.

20 Οκτώβρη 2011: Η δολοφονική επίθεση του παρακράτους στην πορεία του ΠΑΜΕ (Δεν ξεχνώ)





.........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.