Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο

Σε ανακοίνωση για το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕτονίζει:
«Το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, η οποία κλιμακώνεται απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια και το πρόσφατο 3ο μνημόνιο, ενώ θα ακολουθήσουν νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα.
Η επίθεση απέναντι στους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες στοχοποιεί ιδιαίτερα όλους όσοι δεν βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, όλους όσοι μπορεί να στύψει περαιτέρω η κυβερνητική επίθεση. Χαρακτηρίζονται "προνομιούχοι" οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ που θα υποστούν νέες περικοπές, οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους με ενοίκια, οι αυτοαπασχολούμενοι που αποτελούν το μόνιμο στόχο κάθε προσπάθειας "καταπολέμησης της φοροδιαφυγής".


Η νέα κυβερνητική επίθεση περιλαμβάνει δραστικές αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, οδηγώντας με ταχύ ρυθμό στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης πάνω απ’ το 67ο έτος, στην ίδια πορεία που ακολουθείται σ’ όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Παράλληλα με το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση δρομολογεί τη δραστική περικοπή, που μπορεί να ξεπερνά και το 20%, των "πλούσιων" συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.
Το νομοσχέδιο συνεχίζει την προκλητική στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο, περιλαμβάνοντας διατάξεις απαλλαγής του από εισφορές προς τους δήμους, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στο λαό. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται και διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια. Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των ενοικίων και η επιβολή φορολόγησης και στα ανείσπρακτα ενοίκια χτυπάει σκληρά το συμπληρωματικό εισόδημα λαϊκών στρωμάτων. Συγχρόνως, προετοιμάζεται νέο νομικό οπλοστάσιο, με το μανδύα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, για την κλιμάκωση της φοροεπίθεσης, ενώ την ίδια ώρα η νόμιμη προκλητική φοροαποφυγή των μεγάλων ομίλων συνεχίζεται.
Η διαγραφή των χρεών προς τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνεται για να διασφαλιστεί μεγαλύτερη κερδοφορία για το μεγάλο κεφάλαιο, πάντα στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Τα χρέη ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ουσιαστικά διαγράφονται, με τα χρέη τους έναντι τρίτων να περνάνε στο κράτος, με στόχο να "καθαριστούν" απ’ τα βάρη του παρελθόντος για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους.
Τα νέα κυβερνητικά μέτρα έχουν ως στόχο τη διασφάλιση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των ομίλων, τη φθηνή εργατική δύναμη, τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών για το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα απ’ τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιτάχυνση της συγκέντρωσης. Πρόκειται για τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ομίλων, που ακολουθείται σε ολόκληρη την ΕΕ. Η απάτη της νέας κυβέρνησης να εμφανίσει ως δικαιότερη κατανομή των βαρών το να πληρώνουν συνεχώς οι φτωχοί, αφού οι εξαθλιωμένοι αδυνατούν να πληρώσουν δεν θα περάσει.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες, οι συνταξιούχοι, είτε βρίσκονται ήδη στην ακραία φτώχεια, είτε είναι λιγότερο φτωχοί από τους άλλους και κατορθώνουν ακόμα να επιβιώνουν, πρέπει και μπορούν να ενωθούν σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για τα δικαιώματά τους. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλεί όλους και όλες το ΚΚΕ. Μαζική συσπείρωση, οργάνωση της πάλης και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων, που καταστρέφει τη ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.