Με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στις 8.45 μ.μ. κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον στην Κεντρική Σκηνή.  Θα προηγηθεί χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη στις 8.30 μ.μ. 


Νέοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, λαϊκές οικογένειες από κάθε γωνιά της Αττικής δίνουν ραντεβού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκου «Τρίτση» για να στείλουν και μέσα από αυτή τη τεράστια νεανική γιορτή, ένα μαζικό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης.
Η ανταπόκριση τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή ήταν μεγάλη από ανθρώπους κάθε ηλικίας με τους νέους ανθρώπους να στέλνουν το μήνυμα της αντίστασης.
Το κεντρικό σύνθημα: «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές» εκφράζεται σε κάθε γωνιά του Φεστιβάλ, σε κάθε περίπτερο, σε κάθε συζήτηση, σε κάθε εκδήλωση. (Διαβάστε αναλυτικά  για τις εκδηλώσεις της Πέμπτης ΕΔΩ και για τις εκδηλώσεις της Παρασκευής ΕΔΩ)
Όλα τα στέκια, όλες οι σκηνές, γέμισαν από κόσμο. Σε κάθε του γωνιά το Φεστιβάλ ήταν γεμάτο από τις συζητήσεις και τις εκθέσεις, μέχρι τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα και τις μεγάλες συναυλίες, κόσμος παρακολουθούσε, συζητούσε, γλεντούσε, ανανέωνε το ραντεβού του για τη σημερινή μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων.
  • Σάββατο 10 Οκτώβρη
- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20.30 Χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη
20.45 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
21.30 «Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται... Κατάκτησε το αδύνατο». Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θάνος Μικρούτσικος. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Τραγουδούν: Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου, Αφροδίτη Μάνου, Μίλτος Πασχαλίδης
23.30 Συναυλία με τους Μίλτο ΠασχαλίδηΜπάμπη Στόκα, Γιώτα Νέγκα
- ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.30 Παραδοσιακό γλέντι με την Γιώτα Βέη
22.45 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μάγκα
23.45 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη
- ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
18.45 Βράβευση νικητριών ομάδων του μαθητικού Πανελλαδικού Διαγωνισμού που διοργάνωσαν η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής»
21.30 Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου
22.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο
22.30 Συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ - «Στροφή»
23.00 George Zervos and the Band
23.45 Imam Baildi 
- ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
19.00 Παρουσίαση πρωτότυπου μελοποιημένου έργου σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ.
- ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
18.00 Εργαστήρια με ζωγραφική και κατασκευές
19.30 Παράσταση μαγείας με τον ταχυδακτυλουργό Tristan.
21.30 «Πέτα, Λούδα!» Παράσταση με την τεχνική sand art από την Ιρίνα Μπόικο.