Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Ουκρανίας

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Ουκρανίας
Για την απαράδεκτη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ από την ουκρανική κυβέρνηση.




Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη, πραγματοποίησε σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ουκρανίας και συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Βολοντομίρ Σκουρόφ, για να καταγγείλει την απαράδεκτη απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να στοχοποιήσει στελέχη του ΚΚΕ, τους Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του Κόμματος, Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και Γιώργο Μαγγανά, στέλεχος του Κόμματος. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο εξέδωσε πρόσφατα λίστα κυρώσεων με 105 νομικά πρόσωπα και 388 φυσικά πρόσωπα, για δήθεν ενέργειες κατά της Ουκρανίας, στην οποία περιλαμβάνονται και τα στελέχη του ΚΚΕ.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ απαίτησε την άμεση άρση της απαράδεκτης απόφασης του προέδρου της Ουκρανίας και επισήμανε ότι οι κατηγορίες των ουκρανικών αρχών ενάντια στα στελέχη του Κόμματος είναι εντελώς ανυπόστατες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τόνισε ότι οι απαράδεκτες αυτές κατηγορίες εκτοξεύονται από δυνάμεις που αναρριχήθηκαν πραξικοπηματικά στην εξουσία στηριγμένες από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ακόμη και από φασιστικές ομάδες. Οι δυνάμεις αυτές είναι υπεύθυνες για τη διάλυση της χώρας τους και τα βάσανα του λαού της Ουκρανίας, με την εθνικιστική υστερία που καλλιεργούν, τον ωμό αντικομμουνισμό και τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, την ιστορική αποκατάσταση των Ουκρανών ναζιστών και την επιδίωξή τους να αλυσοδέσουν τον ουκρανικό λαό στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ο πρέσβης της Ουκρανίας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει την καταγγελία του ΚΚΕ στην ουκρανική κυβέρνηση, ενώ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ του υπογράμμισε ότι αυτή η διαμαρτυρία είναι μόνο η αρχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.