Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΑΘΗΝΑ: Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ: Μυριόστομο το μήνυμα «Μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας» (VIDEO)

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕβροντοφωνάζοντας «Αρκετά ματωσαμε – Αρκετά πληρώσαμε». Η κεφαλή της πορείας στις 8.30 το βράδυ ήταν στη συμβολή των οδών Φιλλελήνων και Ξενοφώντος και εκείνη την ώρα ξεκινούσαν τα τελευταία μπλοκ από την Ομόνοια.
Η πορεία ήταν πολύ πυκνή και γεμάτη παλμό με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα:«Έφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε μνημόνια διαρκείας δε θα ανεχτούμε», «τώρα με το ΠΑΜΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος», «μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία», «εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ».
Στην κεφαλή της πορείας το πανό του ΠΑΜΕ το οποίο αναγράφει: «Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο – Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα». Ακολουθούσαν τα μαζικά μπλόκ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Επιτροπών Αγώνα και φορέων.
Από την Ομόνοια ο Βασίλης Σταμούλης μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕτόνισε ότι το 3ο μνημόνιο που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ συμπληρώνει, ολοκληρώνει και βαθαίνει τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων (δείτε εδώ αποσπάσματα από την ομιλία).
Ολη η περιοχή από την Ομόνοια έως το Ζάππειο κι από κει στο Σύνταγμα ήταν καλυμμένη από τη διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ
H πορεία του ΠΑΜΕ καταλαμβάνει ολόκληρη την Σταδίου,
την Φιλελλήνων και την Αμαλίας μέχρι το ύψος της Βουλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.