Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τους αγρότες και το 3ο μνημόνιο

Σε ανακοίνωση για τους αγρότες και το 3ο μνημόνιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, στα προαπαιτούμενα για το 3ο μνημόνιο έχουν αποδεχθεί ότι μαζί με την εργατική τάξη και οι αγρότες θα πληρώσουν το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών και τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Εκτός από τη φοροαφαίμαξη, με την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, που ροκανίζει το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα και της αγροτικής λαϊκής οικογένειας και την αύξηση στο κόστος παραγωγής, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει επιπλέον μέτρα φωτιά:
Φορολογία από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ και στο σύνολο των εισοδημάτων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων
Υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από 27,5% μέχρι και 100%
Έως και τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ με στόχο την ανταποδοτικότητα και τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος.

Τα μέτρα αυτά είναι προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που υπηρέτησαν τόσο τα δυο προηγούμενα μνημόνια, όσο και οι τωρινές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου.
Η όποια αναβολή της ψήφισης των παραπάνω μέτρων στο όνομα της διαπραγμάτευσης για σταδιακή εφαρμογή και την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων, που επικαλούνται κυβέρνηση, ΝΔ, Ποτάμι, κλπ, επιδιώκει να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες ότι στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που έχει τα κλειδιά τη οικονομίας και της εξουσίας, μπορεί να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Η διαπραγμάτευση και τα όποια «ισοδύναμα» ή «έξυπνα» μέτρα της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων για φοροελαφρύνσεις είναι "εντός των τειχών", θα επιβαρύνουν άλλα λαϊκά στρώματα που δεν έχουν, όπως και οι αγρότες, καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση.
Τα μέτρα αυτά θα επιταχύνουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της γης και της παραγωγής, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, τον έλεγχο του τραπεζικού, βιομηχανικού και εμπορικού κεφαλαίου στην παραγωγή και διακίνηση των διατροφικών προϊόντων και θα οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση είναι επιτακτική η ανάγκη αντίστασης στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που επιφέρει ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός, που επιταχύνεται με τη νέα ΚΑΠ, τη φοροληστεία, τη μείωση των κρατικών δαπανών για την Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία κλπ.
Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
Αγώνας τώρα για:
- Αφορολόγητο το εισόδημα που είναι αναγκαίο για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών.
- Αναλογική φορολόγηση των επιπλέον εισοδημάτων και γενναία φορολόγηση των μεγαλοαγροτών καπιταλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων
- Μείωση του κόστους παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτροφων και δωρεάν παροχή υπηρεσιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Ασφάλιση και Πρόνοια
- Μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
Η επιβίωση απέναντι στη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων αναδεικνύει την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του λαϊκού παράγοντα, με την ενδυνάμωση της συμμαχίας με τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η κοινωνική - λαϊκή συμμαχία και η ρήξη με την ΕΕ των μονοπωλίων, την εξουσία, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου είναι η λύση. Είναι ο δρόμος για αγροτική ανάπτυξη με κοινωνικοποίηση της γης και όλων των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με εξουσία της εργατικής τάξης που οργανώνει τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Σ’ αυτό το πλαίσιο η εθελοντική συνένωση των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς αντιμετωπίζει τα μειονεκτήματα της μικρής και κατακερματισμένης παραγωγής τους απαλλάσσει από το άγχος των φυσικών καταστροφών, την εκμετάλλευση από το εμπορικό, βιομηχανικό, τραπεζικό κεφάλαιο, τη φοροληστεία του αστικού κράτους. Το εργατικό κράτος με εγγυημένες τιμές, κρατικές υποδομές, επιστημονική στήριξη, σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, που έχει ανάγκη η ύπαιθρος, εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα στον συνεταιρισμένο αγροτοκτηνοτρόφο, πρώτες ύλες για τις κρατικές αγροτοβιομηχανικές μονάδες, επαρκή και υγιεινά διατροφικά προϊόντα που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.