Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα: Με τα μονοπώλια ή τις ανάγκες του λαού - Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα! (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δεκάδες χιλιάδες πορεύονται δια μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα

Με κεντρικό σύνθημα «Απαντάμε στο νέο σφαγιασμό» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και ενώ στη Βουλή βρίσκεται προς ψήφιση το δεύτερο κύμα των αντιλαϊκών μέτρων. Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεχύθηκε από την Ομόνοια, όπου έγινε νωρίτερα η συγκέντρωση, μέσω της Σταδίου έφτασε στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας και μετά κατευθύνθηκε προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός όπου και τελικά ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων από μια σειρά κλάδους, νεολαίας, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων και Λαϊκών Επιτροπών από πάρα πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Το κεντρικό πανό στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ ανέγραφε «Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο. Με τα μονοπώλια ή τις ανάγκες του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα».

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην Ομόνοια
«Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο. Με τα μονοπώλια ή τις ανάγκες του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα». Με αυτό το αγωνιστικό μήνυμα να αναγράφεται στο κεντρικό πανό στην πλάτη της εξέδρας στην Ομόνοια, πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, απαντώντας με τη μαζικότητα και τη μαχητικότητά τους στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων. 
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. (Δείτε ΕΔΩ δήλωση του Δ. Κουτσούμπα)
Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο ΠΑΜΕ έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Στοκχόλμης.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΣΟ Βαλεντίν Πάτσο και αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Κονγκό με επικεφαλής τον πρόεδρο Ραμαζανί Αμουντάλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.