Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Γαλλία: Κάνουν πως δεν ήξεραν οι οπορτουνιστές σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Σοβαρά προβλήματα στο οπορτουνιστικό μόρφωμα τουΜετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΑ, φέρνει η επιβολή του τρίτου, ακόμη πιο βάρβαρου, μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο προεδρικός υποψήφιος του 2012, Ζαν Λικ Μελανσόν και οΕρίκ Κοκερέλ, στέλεχος των οπορτουνιστών, χαρακτήρισαν άσχημα νέα την υπερψήφιση της συμφωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω να κάνω μαθήματα στον Τσίπρα, αλλά σε τέτοιες καταστάσεις οφείλουμε να έχουμε ένα σχέδιο Β», δήλωσε ο τελευταίος.
Από την άλλη μεριά, το μεταλλαγμένο γαλλικό ΚΚ, που εδώ και δεκαετίες έχει εγκαταλείψει τις αρχές του επιστημονικού κομμουνισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, και στηρίζει αναφανδόν την ΕΕ, πρωτοστατώντας στην αντικομμουνιστική εκστρατεία μέσα από το ΚΕΑ, συνεχίζει ανοιχτά να εξαπατά τους εργαζόμενους. Ο γραμματέας του κόμματος, Πιερ Λοράν, δήλωσε ότι στηρίζει χωρίς όρους τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την Άγκελα Μέρκελ για τη στάση της. «Δεν μπερδεύω τους εχθρούς μου», δήλωσε, στέλνοντας έμμεσο μήνυμα στο εσωτερικό του Μετώπου της Αριστεράς. Ξέχασε φυσικά να πει ότι η στάση της Γερμανίας δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά πηγάζει από το ρόλο που αυτή έχει στις έντονες ενδοαστικές αντιθέσεις εντός της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και ότι οι εκατέρωθεν εκβιασμοί είναι κανόνας συμπεριφοράς εντός της λυκοσυμμαχίας.
Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν πρέπει να παρασύρονται από τα ψέματα των οπορτουνιστών, που θέλουν να παρουσιάζουν την ΕΕ των μονοπωλίων ως το κοινό σπίτι των ευρωπαϊκών λαών, αλλά να τους απομονώσουν, οργανώνοντας την πάλη τους σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.