Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Έρχονται σκληρά μέτρα ανεξαρτήτως χρονοδιαγράμματος

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στα «τεχνικά» κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και την ελληνική κυβέρνηση για τη νέα δανειακή σύμβαση και το τρίτο μνημόνιο.
Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, αναμένεται να έρθει τελικά αύριο Πέμπτη στην Αθήνα. Για σήμερα είχε προγραμματιστεί η άφιξη των εκπροσώπων της Κομισιόν,Ντέκλαν Κοστέλο, της ΕΚΤ, Ράσμους Ρέφερ, και του ESM, Νίκολα Τζιαμαρόλι.
Ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1» ότι οι συνομιλίες με τους «θεσμούς» διεξάγονται σε «καλές συνθήκες», προσθέτοντας πως δεν υπάρχει πια ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Τα «τεχνικά» κλιμάκια εξετάζουν όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη, όπως το ύψος της ύφεσης, τα έσοδα και τα έξοδα, αλλά και την κατάσταση των τραπεζών, γεγονός που θα καθορίσει και το ύψος του δανείου. Επίσης οι συζητήσεις αφορούν ένα ευρύ φάσμα σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που με βάση τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής βρίσκονται προ των πυλών, ανεξάρτητα από το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα λειτουργούν αρκετές ομάδες εργασίας, που θα επικεντρώσουν τις συζητήσεις στα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και τις αγορές προϊόντων. Ακριβώς σε αυτούς τους τομείς εστιάζονται τα αντιλαϊκά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν, όπως προβλέπεται στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.