Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Ερώτηση για τα προβλήματα που παρουσιάζει το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης λόγω των ελλείψεων προσωπικού κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕΣάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Θέμα: Επιδείνωση των προβλημάτων λειτουργίας του "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ" Γ. Νοσοκομείου Κοζάνης λόγω των ελλείψεων προσωπικού.
Επικίνδυνη μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί για το λαό της ΠΕ Κοζάνης η λειτουργία του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου γιατί καθημερινά οξύνονται τα προβλήματα λειτουργίας του λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό. Ζητήματα τα οποία έχει αναδείξει το ΚΚΕ και στη Βουλή με πρόσφατες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (1658/08-04-2015 και 2572/14-5-2015), χωρίς όμως δυστυχώς οι απαντήσεις του Υπουργείου να δίνουν θετική διέξοδο στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, δέκα ειδικευόμενοι γιατροί στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, σε πρόσφατη ανοιχτή τους επιστολή, καταγγέλλουν ότι η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών - Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων Παθολογικής (09.00-15.00) γίνεται αποκλειστικά από ειδικευόμενους γιατρούς, χωρίς την επίβλεψη ειδικού, κάτι το οποίο κρίνεται εκτός από παράνομο και επικίνδυνο.
Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της λειτουργίας της Παθολογικής με δύο ειδικούς γιατρούς μετά τη μετακίνηση του ειδικού παθολόγου από το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τη νοσηλεία του ήδη μεγάλου αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών στην Παθολογική Κλινική. Επίσης στο πρόγραμμα εφημεριών του Ιουλίου 2015 της Παθολογικής Κλινικής υπάρχουν μέρες ακάλυπτες που συνεπάγεται αδυναμία λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και του ιατρείου Επειγόντων Περιστατικών για τις αντίστοιχες ημέρες.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό όλων ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών;
  • Η λειτουργία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων σε διαφορετικό χώρο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για την ασφαλέστερη, ομαλότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών;
  • Την αυτόνομη ύπαρξη Τμήματος Επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών καθώς αποτελούν το 40% των περιστατικών του ΤΕΠ Παθολογικής και είναι αυτά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.