Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

 Κ. Πελετίδης: «Τραγικά αποτελέσματα θα έχει η κυβερνητική απόφαση για τους δήμους»

Τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, χρησιμοποιώντας το πιο αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, των περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, εφαρμόζει δηλαδή σήμερα αυτά που κατήγγειλε χθες, κατήγγειλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.
Όπως πρόσθεσε, στόχος της κυβέρνησης είναι να ικανοποιήσει τους δανειστές, αποπληρώνοντας στο ακέραιο και στο διηνεκές όλες τις δόσεις του κρατικού χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός.
Αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί τα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων.
Η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών του δήμου, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του δήμου που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.
Η Δημοτική Αρχή, στηριγμένη και στο πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που καταδικάζει τη ρύθμιση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες συντονισμού με τους δημάρχους της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να παραμείνουν τα χρήματα του δήμου για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές. 
Παρακάτω επισυνάπτεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Απρίλη για τα αποθετικά και το αίτημα του δημάρχου για έκτακτη σύγκληση της ΠΕΔ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.