Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα: 2 Γενάρη

1897 Γεννιέται ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης βαρέων βαρών Χριστόφορος Θεοφίλου (Τζιμ Λόντος).
1910 Καθιερώνεται με νόμο η Κυριακή αργία στην Ελλάδα.
1919 Οι εργάτες της Ρίγας (Λετονία) παίρνουν τα όπλα και εξεγείρονται κατά των κατακτητών. Την επόμενη μέρα, ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει τη Ρίγα.
1920 Στα πλαίσια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας στις ΗΠΑ (γνωστή και ως «Κόκκινος Τρόμος»), που ξεκίνησε στον απόηχο της Οκτωβριανής Επανάστασης, πραγματοποιείται δεύτερη κατά σειρά επιχείρηση-σκούπα, κατά την οποία συνελήφθησαν 6.000 ακόμη «ύποπτοι κομμουνιστές». Συνολικά κατά τις περιβόητες «επιδρομές του Πάλμερ» (του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ) συνελήφθησαν πάνω από 10.000 άτομα, εκ των οποίων 3.500 φυλακίστηκαν και 556 απελάθηκαν από τη χώρα.
1920 Γεννιέται ο Ρωσικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Ισαάκ Ασίμοφ.
1924 Γεννιέται ο καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών Ευγένιος Σπαθάρης.
1945 Μαζικοί αμερικανικοί και βρετανικοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν το 90% του ιστορικού κέντρου της Νυρεμβέργης. Πρόκειται για εγκληματικούς βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών Γερμανικών πόλεων, χωρίς στρατιωτική σημασία, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων αμάχων.
1950 Πεθαίνει ο μουσουργός Θεόφραστος Σακελλαρίδης.
1959 Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το πρώτο μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος με κατεύθυνση τη σελήνη («Λούνα 1»).
1963 Οι αντάρτες Βιετκόνγκ πετυχαίνουν την πρώτη μεγάλη τους στρατιωτική νίκη στη μάχη του Απ-Μπατς απέναντι σε πολλαπλάσιες νοτιο-βιενταμεζικές και αμερικανικές δυνάμεις.
2006 Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο Σάγκο της Δυτικής Βιρτζίνια (ΗΠΑ) έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 εργατών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.