Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΉ, 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2015 Δηλώσεις Σκουρλέτη για τα 751, ανακοίνωση ΠΑΜΕ



Γαμώτι, δεν τσιμπάνε. Μήπως να σηκώσω το γιακά, να κουρευτώ γουλί και να φοράω μπότες;

Πάνος Σκουρλέτης: Πρώτα «ρυθμίσεις» για τις επιχειρήσεις και μετά... σταδιακά.. στα 751 ευρώ ο κατώτερος μισθός


Πρώτα οι «ρυθμίσεις» υπέρ των επιχειρήσεων και... μετά... σταδιακά... η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή 1 Φλεβάρη.

Λέμε λοιπόν, πρόσθεσε ο υπουργός, αυτό το μέτρο πρέπει να συνδυαστεί αφού προηγουμένως γίνουν ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που θα δώσουν ανάσες, αναφερόμενος σε ρυθμίσεις χρεών και δανείων των επιχειρήσεων.

Δηλαδή θα δοθεί νέος γύρος προνομίων στις επιχειρήσεις την ώρα που η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ θα περάσει...μέχρι να υλοποιηθεί...από...θεσμικά στάδια.

Χαρακτηριστικά όπως είπε ο υπουργός, θέλουμε πρώτα να αποκαταστήσουμε σειρά μέτρων όπως είναι η επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, μετενέργειας, η κατάργηση του νόμου της επιστράτευσης και στη συνέχεια να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, ζήτημα μάλιστα που παρέπεμψε στη«διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων».

Παράλληλα, ο ίδιος ο υπουργός γνωστοποίησε ότι μια σειρά επιχειρήσεις, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ «καλούν» ήδη τους εργαζόμενους να «υπογράψουν» ατομικές συμβάσεις εργασίας με ακόμη πιο μειωμένους μισθούς. Ωστόσο, ο Πάνος Σκουρλέτης «πέταξε το μπαλάκι» στους εργαζόμενους καλώντας τους να μην υπογράψουν, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στα αλλεπάλληλα ερωτήματα που του τέθηκαν, αν το υπουργείο Εργασίας θα αναγνωρίσει και θα κυρώσει η όχι αυτές τις ατομικές συμβάσεις, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες.

Αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις είπε πως θα επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς που αφορά στις ομαδικές απολύσεις άμεσα. Έχει πάει στο 5% ήταν στο 2%, τόνισε και πρόσθεσε πως η απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις θα εξεταστεί εαν θα είναι στην ευθύνη του υπουργού ή του ανώτατου συμβουλίου εργασίας.

Ουσιαστικά δηλαδή, ο Πάνος Σκουρλέτης αναγνώρισε ότι θα διατηρηθεί το ισχύον πλαίσιο των απολύσεων που σε μεγάλο βαθμό είχε απελευθερωθεί από το νόμο Λοβέρδου επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όπου και το προβλεπόμενο όριο διευρύνθηκε και οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης μειώθηκαν σε βάρος των εργαζομένων.



Ένα δύο τρία, χέσε μας ρε σέξι σοσιαλδημοκρατία!
Σε σχόλιο του το ΠΑΜΕ για τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη τονίζει:

«Ο υπουργός Εργασίας σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη , έκανε άλματα προς τα πίσω σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και την πρόταση νόμου που είχε πραγματοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση ως αξιωματική αντιπολίτευση τρεις μήνες πρινΗ άμεση αποκατάσταση των 751 ευρώ μετατράπηκε σε σταδιακή και αόριστη αποκατάσταση η όποια θα προέλθει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Παράλληλα, το αναπτυξιακό σοκ που ανέφερε σχετίζεται με νέα προνόμια προς τις επιχειρήσεις, διότι πάνω απ’ όλα είναι οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να μην περιμένουν, να μην κάνουν βήμα πίσω και να παραμείνουν σταθερές στις διεκδικήσεις που αγωνιστικά έχουν διατυπώσει τα προηγούμενα χρόνια για τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Αποδεικνύεται στην πράξη πως μόνο με τη σφραγίδα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με τους καθημερινούς αγώνες και την οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε κλάδο, οι εργαζόμενοι μπορούν να κατακτήσουν τα δικαιώματα τους, να διεκδικήσουν την άμεση ανάκτηση των απωλειών, να βάλουν τέρμα στις πολιτικές των ψίχουλων και να διεκδικήσουν συνολικά τον πλούτο που παράγουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.