Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Tι μπορεί να λέει ένας εφοπλιστής σε μια εργαζόμενη φοιτήτρια;


Ηρθε η ώρα να τους τρομοκρατήσουμε εμείς,ή τι μπορεί να λέει ένας εφοπλιστής σε μια εργαζόμενη φοιτήτρια;

Τη Δευτέρα 27/6 απολύθηκε από τη δουλειά της μία εργαζόμενη φοιτήτρια της Παντείου, η οποία «φύλαγε» τα παιδιά του εφοπλιστή Μ., γόνου γνωστής οικογένειας εφοπλιστών.
Ποιος ήταν ο λόγος; Η συμμετοχή στη 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ στις 28 και 29 Ιούνη.
Στο ίδιο σπίτι εργάζονται άλλοι 50 υπάλληλοι ως οικιακοί βοηθοί!!!!

                                                                        (Στη φώτο: Οι αστοί διασκεδάζουν στο θωρηκτό Αβέρωφ!!)
Πριν από την απόλυση, ο εφοπλιστής έπιασε τη φοιτήτρια για να τη νουθετήσει.

Τι της είπε:
-«...τώρα δεν είναι ώρα για το λαό να σηκώσει κεφάλι αλλά να το σκύψει μέσα στη γη και να μη διεκδικεί τίποτα»,
-«...η χώρα περνά δύσκολες στιγμές και χρειάζονται όλα αυτά τα μέτρα, πρέπει να είσαι τρελός για να απεργείς και να ζητάς κι άλλα τέτοια εποχή»,
-«...ο λαός δεν έχει λόγους να παραπονιέται γιατί έχει από όλα, νοσοκομεία - σχολεία - πανεπιστήμια!!!»
-«...φταίνε οι εργάτες και οι απεργοί που κλείνουν τα εργοστάσια»,
-«...δεν θα δουλεύουμε εμείς (σ.σ. οι εφοπλιστές!!!) για να πληρώνονται οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ».


Μετά από λίγο έφερε μία από τις πολλές καθαρίστριες του σπιτιού η οποία είναι από τη Βουλγαρία για να πείσει τη φοιτήτρια ότι ο σοσιαλισμός έχει πεθάνει για πάντα...

Κανείς δεν πρέπει να γελιέται άλλο: Αυτή είναι η τάξη των καπιταλιστών, των εφοπλιστών και λοιπών τρωκτικών. Τέτοια είναι η κυνικότητά της. Χρησιμοποιούν και τις απολύσεις για να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν τους εργαζόμενους. Γιατί ξέρουν καλά ότι, όταν ο λαός αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του και διεκδικήσει όσα ο ίδιος παράγει, τότε οι εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματά τους δεν πιάνουν τόπο.
Οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, τα κόμματά τους και οι πολιτικές νεολαίες τους ξέρουν καλά πως το σύστημά τους σαπίζει. Πως ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη προοπτική που έχουν ανάγκη οι λαοί και θα βάλει τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι' αυτό δε θα πάψουν ποτέ να αφρίζουν μπροστά στην προοπτική να συναντηθεί η επαναστατική πρόταση του ΚΚΕ με τις αγωνίες και τη δυσαρέσκεια του λαού. Και καλά κάνουν.
Εχει κάθε λόγο ο κ. εφοπλιστής να θέλει να περάσουν αυτά τα μέτρα που θα κάνουν να κοστίζουν λιγότερο οι εργάτες που απασχολεί. Οπως έχει κάθε λόγο και η φοιτήτρια να παλεύει για όσα πραγματικά της αξίζουν και έχει ανάγκη αυτή και η οικογένειά της.
Δύο τάξεις υπάρχουν και χωρίζονται από χάσμα αγεφύρωτο, η ζωή της μίας είναι το τσάκισμα της άλλης. Μόνο το πρώτο 5μηνο του 2011 οι Ελληνες εφοπλιστές είναι πρώτοι παγκοσμίως σε επενδύσεις και αγορές: μιλάμε για 67 πλοία όλων των τύπων και 1,9 δισ. δολάρια. Φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση για τους ναυτεργάτες.
Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ήρθε η ώρα να τους τρομοκρατήσουμε εμείς! Τώρα είναι ώρα ευθύνης για εμάς και τις οικογένειές μας. Συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Εύη ΧΑΒΕΛΕ
Μέλος του Γραφείου του ΝΣ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.