Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα - Του Γιώργου Μούλη


Απογειωμένη υποκρισία! Αυτό επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα κανάλια και στα άλλα αστικά ΜΜΕ, με αφορμή την απεργία των μικροϊδιοκτητών ταξί. Έχουν κάνει επάγγελμα το να στρέφουν κάθε μέρα μια ομάδα εργαζομένων ενάντια σε άλλη.
Όταν οι ναυτεργάτες διεκδικούν τα δικαιώματά τους και περιφρουρούν την απεργία τους, από την εφοπλιστική και κρατική τρομοκρατία και καταστολή, στους καταπέλτες των πλοίων, «πλήττουν τον τουρισμό, το κοινωνικό σύνολο, το δημόσιο συμφέρον», προπαγανδίζουν οι αστοί και τα παπαγαλάκια τους. Το ίδιο και για τους φτωχούς αγρότες με τα μπλόκα στους δρόμους. Το ίδιο και με τους απεργούς της ΔΕΗ, τους δασκάλους και καθηγητές. Το ίδιο τώρα και με τα ταξί. Αυτό κάνουν για όλους τους κλάδους εργατοϋπαλλήλων και αυτοαπασχολουμένων. Όπου «κοινωνικό σύνολο και δημόσιο συμφέρον» βαφτίζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα των καπιταλιστών. Αλλά κάθε απεργία έχει κόστος. Και οι εργάτες όταν απεργούν χάνουν το μεροκάματο, ενώ υφίστανται και την απειλή της απόλυσης. Όμως την κυβέρνηση την πιάνει ο πόνος μόνο για τα υπερκέρδη των μονοπωλίων στον κλάδο του τουρισμού και των εφοπλιστών. Το ίδιο και τα αστικά ΜΜΕ, που, αυτές τις μέρες (και όχι μόνο), λειτουργούν σαν «βαρύ πυροβολικό» της πλουτοκρατίας. [Αλήθεια, μπορούν να μας πουν πόσες χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, σερβιτόροι και άλλοι εργαζόμενοι στον τουρισμό δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς ωράρια, με ελαστικές μορφές εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστοι, κλπ; – Κουβέντα γι’ αυτά].
Η πολιτική της κυβέρνησης, με τις «απελευθερώσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, που τσακίζει τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί, οδηγεί στη φτώχια όλο το λαό. Αυτή η πολιτική πλήττει τον τουρισμό και υπονομεύει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και όχι οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Τα αστικά ΜΜΕ κάνουν άτιμη προπαγάνδα σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων, που αγωνίζονται για το δίκιο τους κόντρα στα μονοπώλια και την πολιτική που τα υπηρετεί. Λέξη δε λένε για το ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, η λαϊκή οικογένεια, δεν μπορεί να κάνει σήμερα ούτε καν ολιγοήμερες διακοπές, ελέω μνημονίων. Και έχουν το θράσος να μιλούν για τον τουρισμό;
Κάθε κινητοποίηση, στον πυρήνα της, – ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν πλήρως αυτοί που αγωνίζονται, – κουβαλά το πραγματικό πρόβλημα: Την καπιταλιστική κρίση και την προσπάθεια των καπιταλιστών να την ξεπεράσουν, τσακίζοντας τους εργατοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους. Γι’ αυτό και κάθε κινητοποίηση οφείλει να προσανατολίζεται με μεγαλύτερη ένταση στο κύριο και βασικό: Ανάπτυξη σε όφελος του λαού, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαγραφή του χρέους με Λαϊκή Εξουσία. – Συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές, ακόμα κι αν κάποιοι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

Γιώργος Μούλης
Γραμματέας της Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.