Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ      ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
Στη λαιμητόμο της αντιλαϊκής πολιτικής Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
 Καταργούνται 14.000 νοσοκομειακές κλίνες, 330 κλινικές και 70 δομές Πρόνοιας.  
20 Ιούλη: Ημέρα λαϊκής δράσης για το δικαίωμα στην Υγεία – Πρόνοια.  
Να μπει φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια!

     Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλιάς, τη φτώχια, την ανεργία, τη δουλιά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού, του ηλεκτρικού και του τηλεφώνου, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας. Η υγεία λαού βρίσκεται σε κίνδυνο, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.   
     Στη λαιμητόμο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δεσμεύσεών της στα μνημόνια μπαίνουν τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.  Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του «Μεσοπρόθεσμου», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε, μέσω διαδικτύου, το τελικό σχέδιο για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων δομών Υγείας. Σύμφωνα με το σχέδιο: Τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από 138 μειώνονται σε 83. Συγχωνεύονται 330 κλινικές εντός των νοσοκομείων (από 2.000 θα μείνουν 1.670) και μεταφέρονται άλλες 40. Καταργούνται περίπου 14.000 οργανικές κλίνες στα δημόσια Νοσοκομεία (από 46.873 που είναι σήμερα θα μείνουν 32.990), – ενώ η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί το τελευταίο χρόνο κατά 20 - 23%, – και μειώνονται κατά 700 οι γιατροί. Συρρικνώνονται οι ήδη ανεπαρκείς δομές Πρόνοιας από 92 σε 22 και γίνονται επιπλέον περικοπές στο δημόσιο σύστημα Υγείας 150 εκατομμυρίων ευρώ ως το 2014. Οκτώ μικρά νοσοκομεία μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Με τη δημιουργία Κέντρων Υγείας δύο ταχυτήτων, που προβλέπει το σχέδιο (Τύπου Α, με 24ωρη λειτουργία και Τύπου Β, με 16ωρη λειτουργία), η κυβέρνηση επιχειρεί τον ακρωτηριασμό των ήδη υποβαθμισμένων υπηρεσιών των 200 Κέντρων Υγείας αγροτικού τύπου, με αποτέλεσμα να στερηθούν υπηρεσίες κυρίως οι ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που είναι, έτσι κι αλλιώς, γυμνές από πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Καταργούνται 113 «μη αυτοτελείς υγειονομικές μονάδες» του ΙΚΑ και συγχωνεύονται στις 223 «αυτοτελείς μονάδες» του Ιδρύματος. Σχεδιάζεται η μείωση κατά 10% των εργαστηριακών εξετάσεων και αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω 700 θεραπευτικές πράξεις (που ξεκινάν από τα 136 ευρώ και φτάνουν τις 94.009 ευρώ), με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία να υφίστανται μία ακόμη αφαίμαξη, προκειμένου να υποστηρίξουν την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Τέλος, 550 κλίνες δημόσιων νοσοκομείων παραδίδονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ως «ειδικές θέσεις». Την ίδια στιγμή τα κενά σε μηχανολογικό εξοπλισμό (αλλά και σε αναλώσιμα) και κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστια (λείπουν περίπου 3.000 γιατροί και πάνω από 25.000 νοσηλευτές).
     Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τους πίνακες που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, καταργούνται 14 κλινικές (οι 3 αφορούν το Νοσοκομείο της Φλώρινας), οι οργανικές κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία μειώνονται από 824 σε 568 (στο Νοσοκομείο της Φλώρινας μειώνονται κατά 28). Επιπλέον, 5 δομές Πρόνοιας, στην περιοχή, συγχωνεύονται σε 2 (οι 4 από αυτές αφορούν τη Φλώρινα και το Αμύνταιο). Οι ελλείψεις σε μηχανολογικό         
                                                                                                                                                      à

2
εξοπλισμό, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία είναι τεράστιες. Το ΙΚΑ Φλώρινας ανέστειλε τη λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου, ενώ πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για ελλείψεις φαρμάκων στο Νοσοκομείο.
     Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι, γιατί μετατρέπουν τη λαϊκή ανάγκη και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην Πρόνοια σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απρόσιτο για όλο και περισσότερους.                                                                 
     Ο Υπουργός Υγείας δηλώνει «μπετόν αρμέ» στην προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην Υγεία και στην παραπέρα εμπορευματοποίησή της. Δηλώνει με θράσος ότι επίκεινται και νέες περικοπές και μειώσεις νοσοκομειακών κλινών και υποδομών.  
     Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να παλέψουν για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας.
     Για:
     * Να μην συγχωνευτεί / καταργηθεί καμία κλινική, κανένα κρεβάτι, κανένα Νοσοκομείο ή μονάδα Υγείας.
     * Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με βάση τις ανάγκες. Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και στον ιδιωτικό τομέα. – Να κοινωνικοποιηθούν όσες ιδιωτικές ή ΜΚΟ μονάδες Υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις για ποιοτική παροχή υπηρεσιών.
     * Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία και την Πρόνοια.
     * Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.   
     Τους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος, στις 20 Ιούλη 2011, στην ημέρα λαϊκής δράσης για το δικαίωμα στην Υγεία - Πρόνοια και στα συλλαλητήρια, που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.
Στη Φλώρινα, την Τετάρτη 20 Ιούλη 2011, στις 7:30΄ μ.μ.,
στην κεντρική πλατεία.
     Να παλέψουν για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιο, υψηλού επιπέδου, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλο το λαό. Τους καλεί να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, που είναι υπεύθυνα και εφαρμόζουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και τις άλλες αντιλαϊκές πολιτικές, να συμπορευτούν μαζί του, για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη εξουσία, που στο κέντρο της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.


Γραμματεία Φλώρινας
του ΠΑΜΕ

14 – 7 – 2011 
          












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.