Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ, σχετικά με το τελικό σχέδιο - ανκοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις/κατεργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και κλινών στα δημόσια νοσοκομείαΚομμουνιστικό  Κόμμα  Ελλάδας
Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
Στη λαιμητόμο της αντιλαϊκής πολιτικής Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
 Καταργούνται 14.000 νοσοκομειακές κλίνες, 330 κλινικές και 70 δομές Πρόνοιας.  
Να μπει φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια.

     Στη λαιμητόμο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δεσμεύσεών της στα μνημόνια μπαίνουν τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του «Μεσοπρόθεσμου», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε, μέσω διαδικτύου, το τελικό σχέδιο για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων δομών Υγείας. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από 138 μειώνονται σε 83, συγχωνεύονται 330 κλινικές εντός των νοσοκομείων (από 2.000 θα μείνουν 1.670) και μεταφέρονται άλλες 40, καταργούνται περίπου 14.000 οργανικές κλίνες στα δημόσια Νοσοκομεία (από 46.873 που είναι σήμερα θα μείνουν 32.990), – ενώ η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί το τελευταίο χρόνο κατά 20 - 23%, – μειώνονται κατά 701 οι γιατροί, συρρικνώνονται οι ήδη ανεπαρκείς δομές Πρόνοιας από 92 σε 22 και γίνονται επιπλέον περικοπές στο δημόσιο σύστημα Υγείας 150 εκατομμυρίων ευρώ ως το 2014. Οκτώ μικρά νοσοκομεία μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Με τη δημιουργία Κέντρων Υγείας δύο ταχυτήτων, που προβλέπει το σχέδιο (Τύπου Α, με 24ωρη λειτουργία και Τύπου Β, με 16ωρη λειτουργία), η κυβέρνηση επιχειρεί τον ακρωτηριασμό των ήδη υποβαθμισμένων υπηρεσιών των 200 Κέντρων Υγείας αγροτικού τύπου, με αποτέλεσμα να στερηθούν υπηρεσίες κυρίως οι ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που είναι, έτσι κι αλλιώς, γυμνές από πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Καταργούνται 113 «μη αυτοτελείς υγειονομικές μονάδες» του ΙΚΑ και συγχωνεύονται στις 223 «αυτοτελείς μονάδες» του Ιδρύματος. Σχεδιάζεται η μείωση κατά 10% των εργαστηριακών εξετάσεων και αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω 700 θεραπευτικές πράξεις (που ξεκινάν από τα 136 ευρώ και φτάνουν τις 94.009 ευρώ), με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία να υφίστανται μία ακόμη αφαίμαξη, προκειμένου να υποστηρίξουν την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Τέλος, 500 κλίνες δημόσιων νοσοκομείων παραδίδονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (ελληνικές και του εξωτερικού) ως «ειδικές θέσεις». Την ίδια στιγμή τα κενά σε μηχανολογικό εξοπλισμό (αλλά και σε αναλώσιμα) και κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστια (λείπουν 3.000 - 4.000 γιατροί και πάνω από 25.000 νοσηλευτές).
     Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τους πίνακες που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, οι οργανικές κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία μειώνονται από 824 σε 568, ενώ μειώνονται κατά 28 οι κλίνες στο Νοσοκομείο της Φλώρινας. Επιπλέον, 5 δομές Πρόνοιας, στην περιοχή, συγχωνεύονται σε 2 (οι 4 από αυτές αφορούν τη Φλώρινα και το Αμύνταιο). Και δεν μιλάμε για τις ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και τα τεράστια κενά που υπάρχουν, σ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία (και στη Φλώρινα) σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
     Ο Υπουργός Υγείας δηλώνει «μπετόν αρμέ» στην προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην Υγεία και στην παραπέρα εμπορευματοποίησή της. Δηλώνει με θράσος ότι επίκεινται και νέες περικοπές και μειώσεις νοσοκομειακών κλινών και υποδομών.
     Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να παλέψουν για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. Να παλέψουν à                                 

2
για αποκλειστικά δημόσιο, υψηλού επιπέδου, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλο το λαό. Τους καλεί να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, που είναι υπεύθυνα και εφαρμόζουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και τις άλλες αντιλαϊκές πολιτικές, να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να συμπορευτούν μαζί του, στους αγώνες και στις εκλογές, για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη εξουσία, τη Λαϊκή Εξουσία, που στο κέντρο της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου (μαζί και των μεγαλοεπιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας).   
          
5 – 7 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.