Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

για τις αντιλαϊκές συνέπειες του «Καλλικράτη»


ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό
για τις αντιλαϊκές συνέπειες του «Καλλικράτη»
κατέθεσε στη Βουλή η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

     Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφώσει για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα η εφαρμογή του «Καλλικράτη», κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
     Ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης είναι το παρακάτω:
     «Η εξάμηνη εφαρμογή του Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχει βασική αποστολή την υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, η οποία εκφράζεται με τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την ιδιωτικοποίηση/εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την πολιτική χειραγώγηση των εργαζομένων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
     Οι περικοπές την Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων
Το 2010 – 2011 ανήλθαν σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Νέες μεγάλες περικοπές προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ο εφαρμοστικός νόμος. Αυτό θα σημάνει νέες απολύσεις εργαζομένων.
     Οι τεράστιες ελλείψεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, στα αθλητικά κέντρα, στα ΚΑΠΗ, κλπ., παράλληλα με την παντελή έλλειψη έργων υποδομής, θα επιδεινώσουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών. Την ίδια στιγμή ανακοινώνονται νέες μειώσεις φόρων στις Ανώνυμες Εταιρείες, παράδοση τομέων του δημοσίου στα μονοπώλια και λειτουργία του εναπομείναντος  δημοσίου με αμιγώς ιδιωτικο - οικονομικά κριτήρια. 
     ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Πρωθυπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου:
     Να νομιμοποιηθεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το υπάρχον προσωπικό, που δουλεύει με κάθε είδους συμβάσεις ορισμένου χρόνου;
     Να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και δωρεάν οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας, – έργα υποδομής για κάλυψη όλων των αναγκών;
     Να εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες;

12/7/2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.