Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Οι συμβασιούχοι του Δήμου Φλώρινας στον www.902.gr

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ζητούν στήριξη του αγώνα τους από το Δημοτικό Συμβούλιο

http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/131038/zitoyn-stirixi-toy-agona-toys-apo-dimotiko-symvoylio

Κείμενο με τα αιτήματά τους έδωσαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας  την Πέμπτη οι 34 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου, ζητώντας τη στήριξη στον αγώνα τους.
Στο αίτημά τους αναφέρουν:
«Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει όλους τους συμβασιούχους εργαζομένους του Δήμου Φλώρινας που απασχολούνται στους τομείς Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Κοιμητηρίων και να τονίσει στο αρμόδιο υπουργείο ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους παραπάνω τομείς αποτελείται από έκτακτο προσωπικό, το οποίο αν λείψει, είναι αναντίρρητο ότι θα δημιουργηθούν πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα στις εκάστοτε υπηρεσίες του δήμου.
Πέρα από όλα αυτά, κρίνεται αδήριτη ανάγκη να προσθέσουμε ότι οι έκτακτοι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας απασχολούνται κάθε χειμώνα και κάθε φορά που οι άσχημες καιρικές συνθήκες το απαιτούν στις εργασίες αποχιονισμού, ρίψης άλατος και διάνοιξης όλων των οδών εντός των ορίων του Δήμου Φλώρινας, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είναι επαρκές το ολιγάριθμο μόνιμο προσωπικό.
Καθίσταται, επομένως, αντιληπτό ότι οι Δημοτικές Αρχές οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των συμβασιούχων και να προωθήσουν προς το υπουργείο τα δίκαια αιτήματά τους, που δεν αφορούν σε κάτι άλλο διαφορετικό από σταθερή και μόνιμη εργασία. Κι αυτό γιατί είναι αδιαμφισβήτητο ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Φλώρινας.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».
Το κείμενο δόθηκε επίσης στη «Λαϊκή Συσπείρωση»  και έχει αναρτηθεί στο μπλογκ της.
Επίσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε το θέμα των συμβασιούχων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 30 Μάη και απαίτησε την έκδοση ψηφίσματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο μετέθεσε την έκδοση ψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν πρώτα συνεννοήσεις με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Οι  συμβασιούχοι του Δήμου Φλώρινας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και μία εβδομάδα και συμμετείχαν  στην απεργιακή κινητοποίηση στις 22 και 23 Μάη. Μάλιστα στις 23 Μάη προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο με σκοπό να μιλήσουν στο δήμαρχο Φλώρινας και να θέσουν τα αιτήματά τους που είναι:
- Σταθερή και μόνιμη εργασία.
- Λήξη του καθεστώτος εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.
- Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Καμιά απόλυση συμβασιούχου.
- Έξοδος των επιχειρηματικών ομίλων από τις υπηρεσίες των δήμων.
- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.