Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 04-9-2018)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ): εγκληματικές οι ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων, της «ΔΕΗ ΑΕ» και των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση, για την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμύνταιου

Τις εγκληματικές ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων, της «ΔΕΗ ΑΕ» και των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση για την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμύνταιου στηλιτεύει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια.
Όπως σημειώνει «όλοι τους υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μια πολιτική που στόχο έχει την μεγιστοποίηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που ήταν και η βασική αιτία για την καταστροφή που συνέβη στο Ορυχείο.
Η μείωση των μισθών περίπου 50% σε όλο το προσωπικό, οι απολύσεις, οι διώξεις αγωνιζόμενων συναδέλφων, η εφαρμογή την αξιολόγησης με στόχο την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας, το δουλεμπόριο των εργολαβιών είναι η μία πλευρά της επίθεσης. Επιπλέον η "ΔΕΗ ΑΕ" με την ανοχή του κράτους και της τοπικής διοίκησης, εκμεταλλεύεται τα ορυχεία με βασικό κριτήριο το κέρδος χωρίς να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, των κατοίκων της γύρω περιοχής, των οικιστικών ζωνών και του περιβάλλοντος, τον ακριβό εξοπλισμό που πλήρωσε ο ελληνικός λαός.
Αυτό αποδεικνύει και η κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου που δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα της ληστρικής εκμετάλλευσής του (π.χ. καθυστέρηση στις απαλλοτριώσεις). Επίσης, ανέδειξε αυτό που χρόνια είναι γνωστό στην περιοχή, ότι η καθυστέρηση στις μετεγκαταστάσεις δεν αποτελεί ένα γραφειοκρατικό ζήτημα αλλά αποτελεί πάγια τακτική της "ΔΕΗ ΑΕ" να κωλυσιεργεί ώστε να διαλύονται οι οικισμοί και να γλιτώνει τα έξοδα για τις υποδομές των νέων οικισμών. Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί με το παραπέρα βήμα της ιδιωτικοποίησης της "ΔΕΗ ΑΕ" που θα οξύνει τον ανταγωνισμό και την προσπάθεια μείωσης του κόστους που για μια ακόμα φορά θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Ταυτόχρονα ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός πιστός στον ρόλο του προσπαθεί να κρύψει τον πραγματικό υπεύθυνο που είναι η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις και αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους δείχνοντας ως κυρίως υπευθύνους τους “αρχαιολόγους”. Με αυτό τον τρόπο βγάζει λάδι την εργοδοσία και το κράτος που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο, οι κάτοικοι των Αναργύρων ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να επαναπαυτεί από τις εξαγγελίες υπουργών και εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση. Έχει εμπειρία από υποσχέσεις που έμειναν "άδειο πουκάμισο" επί δεκαετίες. Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο(όλων των εργασιακών σχέσεων), η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, οι κάτοικοι των πληττόμενων οικισμών να συντονίσουν την δράση τους ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Διεκδικούμε:
- Να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή και ασφαλής επαναλειτουργία του ορυχείου για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των ΑΗΣ με λιγνίτη. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
- Να αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα για την μετεγκατάσταση η "ΔΕΗ ΑΕ" και να μην φορτωθούν τα βάρη στον ελληνικό λαό μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
- Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της "ΔΕΗ ΑΕ". Όχι στην πώληση ΑΗΣ ορυχείων και υδροηλεκτρικών. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.