Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΩΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

   Το ΚΚΕ σε όλη τη δράση του πάντα είχε στο επίκεντρο τη γυναικεία ισοτιμία και είναι περήφανο για αυτό, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Σημείωσε ότι στο όνομα της ισότητας προωθούνται εργασιακές σχέσεις λάστιχο, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, δυσκολίες στην καταβολή του επιδόματος μητρότητας και ανοχή στις απολύσεις εγκύων για το κέρδος.
Συνεπώς, όπως είπε, ο αγώνας για τη γυναικεία ισοτιμία είναι αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και για αυτό το ΚΚΕ τον ταυτίζει με την πάλη με τη συνολική απελευθέρωση ανδρών και γυναικών.
Η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε ότι ο δρόμος για τη χειραφέτηση και την ισοτιμία των γυναικών άνοιξε από τη σοσιαλιστική εξουσία όπου η θέση της γυναίκας ήταν ασύγκριτα ανώτερη και από την πιο ανεπτυγμένη καπιταλιστική κοινωνία σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.