Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απριλίου – H όποια θετική εξέλιξη δεν μπορεί να προέλθει μέσα από το περιφερειακό συμβούλιοΕίναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, φορτώνοντας νέα, δυσβάσταχτα μέτρα στους ανθρώπους του μόχθου. Είναι επίσης γνωστό ότι ένα από τα βασικά θέματα για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης είναι αυτό της πώλησης θερμοηλεκτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων. Δεν είναι ακόμα γνωστό τι ακριβώς έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, αλλά είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα υλοποιήσει άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης της παραγωγής και αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από αυτή που υλοποιεί αυτή τη στιγμή.
Υπενθυμίζουμε ότι ως συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ αντιταχθήκαμε σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης. Δεν υποστηρίξαμε ούτε την «μικρή ΔΕΗ», ούτε και τα ΝΟΜΕ. Δεν υποστηρίξαμε ούτε την είσοδο «στρατηγικού επενδυτή» ούτε την είσοδο γενικά επενδυτών στην περιουσία της επιχείρησης. Ούτε βέβαια συνταχτήκαμε με το αίτημα της περιφερειακής αρχής να μεταφερθεί το 17% των μετοχών που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΔΗΣ, και να γίνει από εκεί το ξεπούλημα.
Είμαστε βέβαιοι ότι η όποια θετική εξέλιξη δεν μπορεί να προέλθει μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά από τους μαζικούς, ανυποχώρητους αγώνες των εργαζομένων της επιχείρησης σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Μπορούν και πρέπει να αντιπαλέψουν κάθε μορφή προώθησης της πολιτικής της «απελευθέρωσης». Να ανοίξουν αγωνιστικά το δρόμο για ενεργειακό σχεδιασμό με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.
Κανείς δεν πρέπει να περιμένει σήμερα πότε και με ποια μορφή θα έρθει το νομοσχέδιο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει μήπως  εμφανιστούν δήθεν διαφωνούντες βουλευτές για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Κανείς δεν πρέπει να εμπιστευτεί την περιφερειακή αρχή, που είναι ο φανατικότερος οπαδός της κυβέρνησης στην περιοχή.
Είναι ώρα για να οργανωθούν αγώνες ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Απριλίου είναι η αρχή.
                                                               Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Γιάννης Βήττας
Βασίλης Καραντζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.