Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 04-9-2018)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


Τα φώτα σβήνουν και την Αίθουσα Συνεδρίων πλημμυρίζει η φωνή του δικού μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου.
Κάπα, Κάπα, Έψιλον
Τρία κόκκινα γράμματα...
Στην οθόνη προβάλλεται υλικό από το Αρχείο του Κόμματος, στιγμιότυπα από την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί προς τιμήν του 10ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Έτσι ξεκίνησε το βίντεο που προβλήθηκε σήμερα στην έναρξη του Συνεδρίου. Στη συνέχεια περνά με λόγο και εικόνες η 100χρονη πορεία του Κόμματός μας. Τα πρώτα βήματα, οι ηρωικές στιγμές του ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, ο ΔΣΕ, τα χρόνια των διώξεων, των φυλακίσεων και της παρανομίας, οι μετέπειτα αγώνες...
Η πολύτιμη πείρα από τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και στη συνέχεια οι σημερινές εξελίξεις. Η οικονομική κρίση, ο πόλεμος, οι κίνδυνοι πιο γενικευμένων ιμπεριαλιστικών πολέμων με την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας.
Και τα σύγχρονα καθήκοντα των κομμουνιστών, του ΚΚΕ, για να ανταποκριθούμε στις νέες σύνθετες και μεγάλες αναμετρήσεις στον 21ο αιώνα.
Ώστε με το 20ό Συνέδριο να βγούμε ολόπλευρα εξοπλισμένοι για να κάνουμε πράξη το σύνθημά του: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία, για την εξουσία, το σοσιαλισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.