Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης


   Με την κατάθεση του Ελγαντούρ Ναίμ, προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Και αυτός ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια μετανάστες από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, στον βασανισμό του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ στη Σαλαμίνα που βρέθηκε λιπόθυμος με μια αλυσίδα στο λαιμό, στις σχέσεις της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή.

   Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο για τις εγκληματικές επιθέσεις που υπέστησαν από τη Χρυσή Αυγή, μετανάστες από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν αλλά και Σύλλογοί τους, που λειτουργούν και ως χώροι προσευχής. Καταλάβαιναν τους χρυσαυγίτες από τις μαύρες μπλούζες που φορούσαν με ναζιστικά σύμβολα, με διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Κρατούσαν κοντάρια με την ελληνική σημαία και φώναζαν «θα σας σκοτώσουμε, θα σας καθαρίσουμε»

Αναφέρθηκε επίσης στην Θ. Σκορδέλη, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που όπως είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας «σε κάθε επίθεση την βρίσκουμε, ήταν στην ηγεσία (...) το έλεγε και το καμάρωνε ότι ήταν χρυσαυγίτισσα, δεν κρυβόταν αυτό». Σημειώνουμε, ότι η Θ. Σκορδέλη ήταν και υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και κατηγορείται στη δίκη για συμμετοχή στην εγκληματική αυτή οργάνωση.

   Για τις ρατσιστικές και δολοφονικές επιθέσεις που ανέφερε στο δικαστήριο, ενδεικτικά σημειώνουμε: «Στον Πειραιά το 2011 τον Άχμεντ τον σταμάτησαν χρυσαυγίτες με σκοπό να τον σκοτώσουν, μάζευε σίδερα από τα σκουπίδια. Του σπάσαν τα σαγόνια»... Μίλησε ακόμα για «επιθέσεις σε Mπαγκλαντέζους που τους έσκιζαν τα χαρτιά τους, τους κοπανούσαν και τους κλέβαν τα λεφτά που είχαν (...)». Μάλιστα ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα δεν πήγαιναν στην Αστυνομία γιατί φοβούνταν ή δεν είχαν χαρτιά, ενώ «πολλές φορές τα παιδιά έτρωγαν ξύλο στην Αστυνομία...».
Περιέγραψε επίσης τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου σε χώρο προσευχής μεταναστών από το Μπαγκλαντές τον Οκτώβρη του 2011: «Μέσα στον χώρο ήταν 40 Μπαγκλαντεσιανοί. Τους έκλεισαν απ' έξω. Δεν υπήρχε έξοδος. Σπάσαν το τζάμι που είναι στον δρόμο και άρχισαν να πετάνε με σκοπό να τους σκοτώσουν, σκουπίδια και να βάζουν φωτιά με πετρέλαιο. Θα καιγόταν και μια γυναίκα μεγάλη σε ηλικία που έμενε από πάνω, σε πολυκατοικία έγινε. Εκείνη τη μέρα τα παιδιά σώθηκαν επειδή άνοιξαν τη βρύση για να ρίξουν νερό (...)». Και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια: «Η αστυνομία όταν ήρθε - ήταν η Χρυσή Αυγή απ' έξω - δεν μπορούσε να ανοίξει όσο ήταν αυτοί εκεί. Όταν έφυγαν οι χρυσαυγίτες, με την Σκορδέλη (σ.σ. επικεφαλής του τάγματος εφόδου) άνοιξαν την πόρτα για να μπορέσουν να βγουν (...)».
Άξια λόγου και η αναφορά του μάρτυρα στο δικαστήριο για την «εκπαίδευση» παιδιών ηλικίας 11-15 από τους χρυσαυγίτες στις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων κατοίκων», πρωτοστατούσης της Θ. Σκορδέλη, στον Αγ. Παντελεήμονα: «Ήταν και παιδιά 11-15 ετών που συμμετείχαν, με έβριζαν. Παιδιά αυτής της ηλικίας είχαν μαχαιρώσει κόσμο (...) ξέρω για έναν Αφγανό, το 2009-2010 δεν είναι πια στην Ελλάδα (...) εκείνη την περίοδο 4-5 άτομα είχαν μαχαιρωθεί κοντά στον σταθμό Αττικής (...)».
Αναφορά έγινε επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα που όπως είπε ο μάρτυρας είχε προκύψει ότι συνεργαζόταν με την Χρυσή Αυγή: «Όταν κάποιος αλλοδαπός πήγαινε να κάνει μήνυση, εμφανιζόταν βουλευτής της (...)». Για τον τότε διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας επίσης, ο μάρτυρας είπε ότι όταν «εμφανίστηκαν μετανάστες για να καταγγείλουν επίθεση, εκείνος τους τράβηξε βίντεο με το κινητό του και τους είπε "θα το δώσω στη Χρυσή Αυγή αν δεν φύγετε"»...
Για τις εγκληματικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι «ήταν σαν κράτος μέσα σε κράτος (...) δεν φοβόντουσαν για τιμωρία από τον νόμο».
Χαρακτηριστική τέλος ήταν η απάντηση του μάρτυρα σε ερώτηση του δικαστηρίου για το πότε σταμάτησαν αυτά, που είπε: «Άλλαξε όλη η εικόνα, λόγω της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το χρωστάμε στο αίμα του».


28-02-2017 - Πηγή 902.

Οι χρυσαυγίτες περιπολούσαν στην πλατεία Αμερικής τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας μετανάστες

Στιγμιότυπο από την κατάθεση του Seck Khadim


   Συνεχίστηκε σήμερα η κατάθεση του μάρτυρα Seck Khadim από τη Σενεγάλη που διατηρούσε παντοπωλείο στην πλατεία Αμερικής, στο πλαίσιο της εξέτασης της τρίτης από τις συσχετιζόμενες υποθέσεις, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. O μάρτυρας επανέλαβε στο δικαστήριο όσα είπε και στην προηγούμενη δικάσιμο για τη δράση των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης, όπου συμμετείχαν οι Παπαβασιλείου - Περρής, στην περιοχή της πλατείας Αμερικής.
Όπως κατέθεσε πραγματοποιούσαν «περιπολίες» τρομοκρατώντας και απειλώντας μετανάστες, εκβιάζοντας ιδιοκτήτες καταστημάτων μεταναστών ζητώντας χρηματικό αντίτιμο «για να μη σας κλείσουμε το μαγαζί» - όπως έκαναν στον ιδιοκτήτη του «Cointreau» πριν του κάψουν το κατάστημα. «Φορούσαν στολή τάγματος εφόδου, παντελόνι σαν του στρατού και μαύρη μπλούζα με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί μιλάει για περιπολία ανέφερε: «Μπαίνουν σε ένα μαγαζί, σε ένα μπαρ μετανάστη(...) λένε "θα μας δώσεις λεφτά και μετά θα σε αφήσουμε να είσαι ήσυχος να δουλέψεις". 'Εχουν σταματήσει Μπαγκλαντέζο μπροστά μου και ζητήσανε χαρτιά σαν να είναι αστυνομικοί(...)».
Προκλητικοί ήταν για ακόμη μια φορά σήμερα οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών που έφτασαν να εξακοντίσουν ακόμα και ευθείες ρατσιστικές βολές. Χαρακτηριστική η ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης όταν ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο για τη Χρυσή Αυγή: «Δεν μας θέλουν γιατί αυτή είναι η ιδεολογία τους. Δεν θέλουν τους ομοφυλόφιλους, τους μαύρους, τους άθεους. Νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από εμάς» και η συνήγορος ρώτησε «Δεν είναι;»...
Νωρίτερα, το δικαστήριο με πρόταση και της εισαγγελέα απέρριψε ως αβάσιμο το αίτημα των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών που είχε κατατεθεί στην προηγούμενη δικάσιμο, για να αποβληθεί συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής αλλά και να κηρυχθεί άκυρη (!) όλη η μέχρι τώρα διαδικασία της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.