Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Απέχθεια Κυρ. Μητσοτάκη - ΝΔ για τις απεργίες

Κ.Κ.Ε. - Σχόλιο για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας, αναφέρει:
«Η ΝΔ επιτίθεται στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει σε αντιλαϊκότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος της έχει πάρει την μπουκιά απ’ το στόμα με την προσήλωσή του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Εκφράζει απέχθεια για τις απεργίες των εργαζομένων

Να σταματήσει η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας διαπιστευτήρια στην αστική τάξη.


«Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε», ανέφερε στο Twitter, αναπαράγοντας ευθέως λογικές κοινωνικού αυτοματισμού.
«Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών», πρόσθεσε, επιδιώκοντας να μπουν περισσότερα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.
Το θέμα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου είναι στην ατζέντα της δεύτερης αξιολόγησης και των αντεργατικών μέτρων που συζητάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μία από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι, ενόψει αυτών των αντιδραστικών αλλαγών, είναι ότι η προκήρυξη απεργίας θα αποφασίζεται από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων μιας επιχείρησης και όχι από το σωματείο.

ΠΑΜΕ

Αποκαλυπτική για το τί ετοιμάζουν η τοποθέτηση Κ. Μητσοτάκη ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας

Η ΝΔ συναγωνίζεται με την κυβέρνηση στον αγώνα δρόμου της αντιλαϊκότητας, τονίζει το ΠΑΜΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για την απεργία. Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν: Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν τα μέτρα, να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«H απέχθεια της ΝΔ για το δικαίωμα στην απεργία δεν μπορεί να κρυφτεί. Στον αγώνα δρόμου της αντιλαϊκότητας συναγωνίζεται στήθος με στήθος με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου για το ποιος θα πάρει την εύνοια και το προβάδισμα για την υλοποίηση των βάρβαρων απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι αποκαλυπτική για το τι βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για τις δεσμεύσεις που περιέχει και ψήφισαν από κοινού με το 3ο μνημόνιο τα κόμματα του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι ένα μόνο δρόμο έχουν. Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν τα μέτρα, να διεκδικήσουν όχι μόνο τις απώλειες από τα πλήγματα που έχουν δεχθεί, αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.