Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει... Επιτροπή ελέγχου για το χρέος συγκροτεί η πρόεδρος της Βουλής - Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Τη συγκρότηση Επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου και με την κίνηση αυτή αποδέχεται πως τουλάχιστον μέρος του χρέους πρέπει να φορτωθεί στο λαό.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο στόχος της απόφασής της είναι να φανεί ποιο μέρος του χρέους είναι νόμιμο και ποιο παράνομο. Επικαλέστηκε το λαό για την ορθότητα της απόφασής της, λέγοντας ότι «η συγκρότηση της Επιτροπής αποτελεί ελάχιστο χρέος προς την κοινωνία και την ευρωπαϊκή κοινότητα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη».
Όπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή θα λειτουργεί με Υποεπιτροπές και τη συνδρομή ελληνικών και διεθνών φορέων και η πρώτη συνάντηση θα γίνει πριν το Πάσχα, ενώ φαίνεται πως ρόλο στην Επιτροπή θα διαδραματίσουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και ο Βέλγος καθηγητής Έρικ Τουσέν, που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου.
Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η εξαγγελία της προέδρου της Βουλής για τη "Συγκρότηση Επιτροπής του Κοινοβουλίου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους", χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση της Βουλής, ούτε καν της Διάσκεψης Προέδρων, εκτός από αυθαίρετη μονομερής ενέργεια της προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε "καλό" και "κακό". Και, σε τελευταία ανάλυση, να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του.
Αντί η κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βουλής να παίζουν παιχνίδια αποπροσανατολισμού, οφείλουν να φέρουν άμεσα στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και εκεί ν’ αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.