Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΖΑΝΗΟργανώνουν την κοινή δράση τους σωματεία και φορείς

Με πρωτοβουλία σωματείων και φορέων της Κοζάνης και με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά και τις επιπτώσεις από τη δραστηριότητά της στο λαό της περιοχής, οργανώνεται συνέλευση τη Δευτέρα 1η Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.Τη συνέλευση καλούν το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων - Κατασκευών & συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ποντοκώμης, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου, ο Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου και η Ομάδα Γυναικών Ποντοκώμης.



Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων που αφορούν:-- Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο το προσωπικό (μόνιμους, οκταμηνίτες - διμηνίτες, εργολαβικούς). Να επανέλθουν οι οικονομικές κατακτήσεις στο ύψος του 2009. Να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα, εργολαβίες) στη σύμβαση που θα υπογραφεί από τη ΓΕΝΟΠ στη λογική ίσης αμοιβής για ίση εργασία. Κανένας εργαζόμενος μέσα σε χώρο της ΔΕΗ ΑΕ κάτω από 851 μεικτά βασικό μισθό. Αναγνώριση όλων των τριετιών, κανένας ηλικιακός διαχωρισμός (όπως κάτω των 25 και άνω).-- Αμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε χώρου δουλειάς. Δημιουργία 5ης φυλακής στα Ορυχεία. Να ακολουθείται η σωστή συντήρηση του εξοπλισμού έτσι ώστε να μειώνονται οι κίνδυνοι ατυχημάτων και να ενισχυθεί η ασφάλεια των εργαζομένων. Αντικατάσταση παλιών μονάδων με νέες. Αμεση έναρξη της κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5». Να μετράει στο όριο ηλικίας η προϋπηρεσία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ΑΕ για τις προσλήψεις στο μόνιμο προσωπικό.-- Λειτουργία Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, με γιατρούς εργασίας και όλο το απαραίτητο προσωπικό.-- Αμεση μετεγκατάσταση των πληττόμενων οικισμών (Ποντοκώμης, Μαυροπηγής, Ακρινής, Αγ. Αναργύρων) με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ ΑΕ. Τήρηση όλων των περιβαλλοντικών όρων από τη ΔΕΗ ΑΕ και το κράτος. Χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ για μελέτη βιωσιμότητας και επιδημιολογική μελέτη. Να τηρηθούν όλα τα επιστημονικά κριτήρια (προστασία υδροφόρου ορίζοντα, πανίδας και χλωρίδας), η ιδιαιτερότητα της περιοχής λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και να γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση του λαού και των φορέων της περιοχής για τη δημιουργία του Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στο Ορυχείο Καρδιάς.-- Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα. Να μην προχωρήσει η πώληση του ΑΔΜΗΕ και της «μικρής ΔΕΗ». Να επεκταθεί το δίκτυο της τηλεθέρμανσης και σε άλλες περιοχές.-- Αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και αξιοποίησή του για τον λόγο που υπάρχει και όχι για έργα βιτρίνας. Αποκατάσταση των εδαφών από τη ΔΕΗ ΑΕ και απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.